Bistandspøbel

FOTO: Google Maps

Opplever du å bli nedringt av humanitære formål? Det gjør jeg, noen er frekkere enn andre og Bistandshuset AS er kanskje verst.

Jeg har endel verv og ett enkeltmannsforetak. Det gjør at mitt telefonnummer dessverre har havnet på veldig mange telesalg-lister og jeg blir oppringt 2-3 ganger hver eneste dag av telefonselgere. Stort sett avviser jeg bare samtalen, men av og til prøver jeg å svare for å få meg av listen deres. De lover alltid å gjøre dette, men bare noen dager senere ringer de opp igjen.

Aller verst er Bistandshuset AS. Denne griske gjengen tar 75% av inntektene og ringer meg ofte to ganger om dagen. Her er loggen over hvor mange ganger de har ringt meg så langt i juli:

1. juli
4. juli
4. juli
5. juli
6. juli
7. juli
7. juli
11. juli
11. juli
11. juli
12. juli
12. juli
13. juli
13. juli
14. juli

Det er altså 15 oppringninger og vi er ikke halvveis i juli ennå. Hvis Bistandshuset blir konfrontert med dette, så sier de bare at det er skjedd en feil. Jeg har mange ganger bedt dem slette meg fra listene sine og slutte å ringe, de lover å gjøre det… også ringer de igjen neste dag. Jeg er ikke den eneste som opplever dette.

Tallenes klare tale

Gir du 100 kroner når disse folkene ringer, så går altså 75 kroner til Bistandshuset AS, mens kun 25 kroner går til det formålet du får oppgitt.

Bistandshuset AS eies i all hovedsak av de tre humanitære formålene de selger for:

Eierstruktur i Bistandshuset AS

Så da kunne man jo tenkt seg at de likevel får en større pot av inntektene i form av aksjeutbytte, men den gang ei… Bistandshuset går såvidt med sorte tall og har aldri utbetalt en eneste krone i utbytte til sine eiere.

Selskapet hadde i 2015 kroner 39 millioner i inntekter. Av dette ble resultatet kun kroner 23.000,-. Det meste av utgiftene (22 millioner) gikk til lønninger. Med andre ord, gir du penger når Bistandshuset AS ringer, så støtter du i praksis ikke noen humanitære organisasjoner, men de ca 100 ansatte i Bistandshuset AS.

Nummeroppslag

En ganske effektiv måte å unngå å snakke med disse bistandspøblene er å installere en app på mobilen din for automatisk nummeroppslag. Dette kan du gjøre på Android og Windows Phone, desverre ikke på iPhone.

180.no app for AndroidFor Windows Phone så er det kun TrueCaller som foreløpig gjør dette, mens på Android så finnes det mange alternativer. Jeg sverger til 1881 sin, den koster noen kroner hver måned men er merkbart raskere og mer presis enn alternativene. Vil du ha en gratisløsning anbefaler jeg 180.no sin.

Dette hindrer dem ikke å ringe deg, men du ser ihvertfall hvem de er og kan avvise samtalen.

NB: Mange av disse telesalg-operatørene har den siste tiden reservert seg mot nummeroppslag slik at det ikke lenger står telesalg i oppslaget når de ringer, men istedet at de har reservert seg mot oppslag. Hvis en bedrift ikke ønsker at jeg skal vite hvem de er når de ringer, så har de ugler i mosen og jeg ville uansett ikke tatt samtalen.

Legg igjen en kommentar