Raspberry Pi som Plex Media Server

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å bruke min Raspberry Pi 3 som Plex mediaserver. Nå har jeg endelig fått tid til å gjøre det og det fungerer veldig bra, med kun noen få ulemper.

For å ta ulempene med en gang, Raspberry Pi 3 har ingen harddisk, og den har ganske lave spesifikasjoner. Dette betyr at for å kjøre Plex, så må du enten investere i ett dyrt og stort MicroSD minnekort, eller bruke en USB-harddisk. Jeg gikk for sistnevnte. Her er ulempene:

Innstillinger i Plex mobil app
Sett strømming til «Original».
  • Du må ha en USB-harddisk med egen strømforsyning, Raspberry Pi 3 har ikke nok strømkapasitet til å effektivt drive en USB-harddisk.
  • USB-harddisker spinner gjerne ned når de ikke har noe å gjøre, så oppstart av filmer når du ikke har brukt Plex på en stund kan ta opp mot 5-6 sekunder ekstra.
  • Raspberry Pi 3 har ikke så mye RAM, så noe særlig mer enn 1 samtidig strømming er ikke sannsynlig å få gjort.
  • Raspberry Pi 3 har ikke nok prosessorkraft til å gjøre noe særlig transkoding, dette er mest aktuelt på mobile klienter på mobilt bredbånd.

Det finnes mange guider der ute for å sette opp Raspberry Pi 3 som Plex mediaserver, jeg fant en guide fra PiMyLifeUp mest forståelig, den fungerte også prikkfritt på min Raspbian PIXEL installasjon (Jessie).

Overføre filer til Raspberry Pi 3 gjør jeg med FTP. Jeg har satt opp Raspberry’en min som PureFTPd server. Jeg har laget en egen FTP-bruker til Plex som kun har tilgang til den mappen på USB-harddisken som filmene ligger lagret på. USB-harddisken har jeg formatert som EXT2. Husk å sette opp auto-mount sånn at hvis Raspberry’en restarter så slipper du å mounte USB-harddisken manuelt (/etc/fstab).

Overvåke helsestatusen

Jeg liker å overvåke ting, det er tross alt det jeg lever av… så jeg har funnet at BMC TrueSight Pulse er en genialt enkel overvåkningsløsning å sette opp på Raspberry’en. Gratis er det også. Det er bare å registrere seg og installere en agent med ett lite shell script.

Slik blir det seende ut:
BMC TrueSight Pulse
Her ser du at jeg har startet streamingen av en film i 1080p og den sluker omtrent alt av ledig minne. Det er ikke så ille på vanlige DVD-rips, men på filmer i 720p eller 1080p så bruker Plex alt av minne på Raspberry’en.

Jeg bruker Plex mest til å se gamle barnefilmer og andre klassikere som jeg har rippet til TV’ene lokalt i huset vårt, eller hjemme hos besteforeldrene til Iris. Så ytelsen er ikke noe problem i forhold til mitt behov ihvertfall.

2 thoughts on “Raspberry Pi som Plex Media Server

  1. Jeg kjører dedikert Plex server på en Xeon E3-1231 med 12GB RAM og 3 stk WD Red 6TB disker til media og en 64GB Samsung SSD til OS’et. Transkoder lett 5-6 strømmer i full HD samtidig… Perfekt for hele familien og noen til…

    Da kan jeg la barna se tegnefilm på hver sitt nettbrett i baksetet på langtur, selv om en kompis kanskje vil se en film og søstra mi vil se en hel sesong av en eller annen serie…

Legg igjen en kommentar

%d bloggere liker dette: