Alle på Snapchat vet hvor du er!

Snapchat har lansert en artig ny funksjon hvor du kan se på ett kart hvor alle vennene dine er, men ønsker du at alle vennene dine vet hvor du er til enhver tid? Du kan og bør begrense hvem som kan se deg.

Deling av geo-lokasjon på sosiale medier er ikke noe nytt. Du har i flere år kunnet dele din lokasjon når du tar ett Instagram-bilde eller tvitrer. Du kan sjekke inn på steder i Facebook, Foursquare, Untappd, osv, osv…

Likevel er Snapchat sin geo-funksjon noe ganske nytt. Snapchat sjekker hvor du er hver gang du åpner appen og viser alle vennene dine hvor du er på ett kart, helt uavhengig av om du faktisk lager en snap eller chatter med noen. Så lenge appen er aktiv, så oppdateres lokasjonen din til alle du er «venn» med på Snapchat. Du velger altså ikke når du ønsker å dele din lokasjon, du må lukke applikasjonen helt for at den skal slutte å spore deg.

Hvordan endre lokasjonstjenesten til Snapchat

Når du går inn på kartet så finner du ett tannhjul øverst til høyre, tapp på det. Herfra kan du velge «Spøkelsesmodus», da er det ingen som ser hvor du er, «Mine venner» (alle som kan se dine snaps), eller «Velg venner». Herfra kan du så velge hvilke av dine «venner» som skal kunne se hvor du er:

NB: Usikker på hvordan du finner kartet? Se her:

Legg igjen en kommentar

%d bloggere liker dette: