Den store spillkroken

Joda, jeg har en dedikert retrospill-blogg, men når jeg er så fornøyd klarer jeg ikke dy meg helt, jeg må skrive litt om det her også. Spillkroken er nemlig rimelig perfekt akkurat nå!

Så hva er det du ser på bildet? Glem Nvidia Shield boksen for ett øyeblikk og fokuser på det som er ut som en Super Nintendo Mini ved siden av… nei, det er ikke en Super Nintendo Mini.

Ett av målene for sommerferien i år var å flytte Iris (5 år) opp til ett større rom i øverste etasje i huset vårt. Tilfeldigvis det samme rommet som min IKEArkade står. Å flytte den var ikke aktuelt så dermed ble IKEArkaden Iris sin…

Det betydde selvfølgelig at jeg måtte oppgradere spill-utstyret i stua en god del for å kompansere for tapet 😉

Super Ursus

For å ta selve spillkonsollen først. Det er en Raspberry Pi 3 Model B+ som sitter i ett SNES-replika kabinett fra en som kaller seg Kid Kintaro. Denne maskinen kjører distroen RetroPie og emulerer alle mulige 8 bits og 16 bits TV-spill, ikke bare Nintendo.

Kabinettet kjøpte jeg direkte fra Kintaro. Raspberry Pi’en, minnekort og strømforsyning kjøpte jeg på en lokal Kjell & Company butikk.

8Bitdo SFC30

Den trådløse SNES-replika kontrolleren du ser ligger ved siden av spillkonsollet er en bluetooth kontroller fra den store spill-nostalgi produsenten 8Bitdo. Denne er bare super-nice og koster overraskende lite (du får den på tilbud i norske nettbutikker for tiden til under tre hundre kroner).

Et innlegg delt av Gaute Holmin (@gauteweb)

Sanwa Fight Stick (DIY)

Så er den mest iøynefallende dingsen da; den store fight stick’en i forgrunnen. Dette er selve juvelen i samlingen.

Jeg sitter stadig vekk på Instagram og titter på de som lager kule Fight Sticks basert på sigaresker og lignende. Da vi ryddet i ett av skapene på det nye rommet til Iris fant jeg ett pent maleskrin laget av tre. Nå kunne jeg ikke dy meg, jeg måtte teste mine snekkeregenskaper.

Etter mye tråling på eBay fant jeg tilslutt den perfekte pakken med Sanwa stikke og Sanwa knapper (japansk produsent av arkade-deler). Jeg bestilte og smørte meg med ett tykt lag med tålmodighet. Du finner mye fint på eBay som man ikke får tak i i Norge, men det tar fryktelig lang tid å få det tilsendt.

På feriens nest siste dag ankom endelig pakken fra japan og jeg satt nesten umiddelbart igang med byggingen. Resultatet ble ikke helt hundre prosent, men til å være mitt andre forsøk på å lage noe sånt, så er jeg veldig veldig fornøyd!

Å spille med denne hjemmebygde Fight Stick’en er helt episk, den er så presis og ser så kul ut. På to av knappene lagde jeg litt skjeve hull, men du må se ganske nøye etter for å se feilene jeg gjorde og de har ingen påvirkning på spillbarheten, kun kosmetisk, så alt i alt er jeg omtrent så fornøyd som jeg kunne håpet på 😎

Legg igjen en kommentar