Hvem er Gaute?

Et innlegg delt av Gaute Holmin (@gauteweb)

Hvem er denne smålubne, relativt blonde karen som labber rundt med lommene fulle av mobiltelefoner og snakker i ASCII?

Alle elsker FAQ’er (Frequently Asked Questions), så her er en FAQ om meg.

Hva jobber du med til daglig?

Jeg jobber til daglig i Sopra Steria som forretningsutvikler innen Application Performance Management og teknisk test.

Tidligere har jeg jobbet som teknisk konsulent for ePocket Solutions, som presales og IT-ansvarlig for Compuware Nordic, som produktsjef for mobile løsninger i Intelligent Quality/IQ Data og en kort tur innom SQS som seniorkonsulent før jeg endte opp i Sopra Steria.

Har ikke du også ett eget selskap?

Ved siden av å jobbe i Sopra Steria er jeg medeier i Mobile Business Magazine AS. Jeg hadde før ett enkeltmannsforetak da jeg var redaktør i Mobile Business Magazine, men det har jeg lagt ned.

Har du vært noe i riksdekkende media?

I årene 2009 til 2014 var jeg som fagredaktør og senere ansvarlig redaktør i Mobile Business Magazine ofte i Dagbladets ekspertpanel rundt smarttelefoner, nettbrett og mobilitet. Jeg har også vært på NRK Dagsnytt 18 og diskutert mobilappen Pappatid med blant annet Likestillingsministeren.

Jeg har nå levert stafettpinnen videre som ansvarlig redaktør i Mobile Business Magazine, men er fortsatt med i kulissene.

Hvilke verv har du i Obos?

Jeg har et verv i OBOS representantskap som beboer-representant og som medlem i «den store valgkomiteen».

Jeg er også styreleder for Stenbråtlia Borettslag, som er ett såkalt «tilknyttet borettslag». Det betyr i praksis at huset vårt er bygget av Obos.

Jeg har tidligere vært nestleder i mange år i Høgåsen Borettslag, samt ett år som styreleder i Granstangen Borettslag.

Hva gjør du for Lions Club?

Jeg har tatt initiativ til å starte Norges første virtuelle Lions-klubb, klubben går i disse dager over i en ny fase sammen med Lions Club Oslo.

Jeg har også sittet i distriktsrådet i distrikt 104H som digital rådgiver, og holdt kurs for klubbene i bruk av sosiale medier.

Hvor kommer du fra?

Opprinnelig kommer jeg fra Furuset, lengst nord i Oslo. Jeg ble født på Aker Sykehus og vokste opp i ett koselig hus på «Gamle Furuset». Siden har jeg bodd på Disen, Furuset og Holmlia.

Idag er jeg bosatt helt sørøst i Oslo på Mortensrud med kone, datter og katt. Du kan lese mer om oss og nabolaget i bloggposten kalt Hvis meg hvor du bor og jeg skal si deg hvem du er…

Driver du noe med sport og idrett?

Av sportslige interesser så spiller jeg fotball hver tirsdag med en kameratgjeng og liker meg godt i skibakken (hovedsakelig nedover).

Fotball har jeg spilt siden jeg var 7 år gammel. Jeg var aktiv i Furuset IF frem til jeg var 19 år gammel. Da var jeg junior-spiller, men spilte også endel for A-laget som den gang lå i 4 divisjon.

Etter det har jeg spilt på litt forskjellige «løkke-lag», Cageball og i bedriftsserien i Oslo og Romerike. Nå for tiden spiller jeg på Klemetsrud IL sitt M40 (Old Boys over 40 år) lag.

Har du alltid vært opptatt av teknologi?

Min mors favoritthistorie er hvor glad jeg var i å slå lyset av og på når jeg var bitteliten. Siden den gang har jeg elsket alt med knapper som kan trykkes på.

Min første PC fikk jeg i 1989, da var jeg 11 år gammel. Det var en brukt Sinclair ZX Spektrum 48K som man koblet til TVen. Jeg bygde min første PC selv da jeg var 16 år gammel og kjøpte min første smarttelefon i 1998, en Nokia 9110i Communicator.

Min første webside lagde jeg på webkurs i Forvaret i 1998. Det første domenet, www.topdogs.no kjøpte jeg sammen med Atle Edvardsen i 2002 og min første personlige blogg var www.gauteweb.net som jeg kjøpte i 2005.

Mitt nyeste prosjekt er nettsiden Retrospill.Ninja der jeg skriver om min nye tekno-dille, gamle TV-spill…

Pressefoto

Last ned her.

Kontakt meg