Ta kontroll på ditt Google-søk

Har du googlet deg selv noen gang? Neida, det er ikke flaut, det er viktig! Hvordan fremstår du på Google? Det er viktigere enn mange er klar over.

Det at å «google» har blitt et alment ord i det norske språk sier vel egentlig sitt om hvor vanlig det er blitt å bruke søk. Det som også er noe å tenke på, er at å «google» er ikke lenger noe vi bare gjør på PC’en. Google mener at innen utgangen av neste år vil over halvparten av alle søk gjøres fra mobiltelefonen. Du kan med andre ord risikere at personen på andre siden av bordet googler deg mens dere snakker sammen… kanskje en litt skremmende tanke?

Du vet at søker du på en jobb, så googler din fremtidige sjef deg. Er du konsulent kan du vedde på at dine oppdragsgivere googler deg.

Skal du på date, så kan er det godt mulig at din potensielle nye kjæreste google deg, spesielt hvis det er en blind-date. Kanskje også dine svigerforeldre googler deg før du går ned kirkegulvet.

Å være aktiv på sosiale medier er en måte å komme høyt opp på resultatlisten. LinkedIn, Twitter og Google+ ser ut til å være de mest effektive mediene å være på sånn sett.

En annen måte er å blogge, og bruke WordPress som plattform. Hvis du googler mitt navn, så er alle de fem øverste treffene innhold «kontrollert» av meg, og to av dem er mine blogger. Det aller første treffet er denne WordPress-baserte bloggen:

google_search_gauteholmin

Gjør jeg noe spesielt med mine blogger?

Nei, egentlig ikke, men her er fem enkle tips:

  • Bruk Tags/stikkord konsekvent og aktivt.
  • Installer en Google XML Sitemap plugin.
  • Legg inn navnet ditt i bilder du legger ut (kalt bildet for f.eks. Google_search_GauteHolmin.jpg).
  • Bruk en SEO plugin. Mange av de mer profesjonelle temaene har dette innebygget. Jeg bruker SEO Ultimate.
  • Bruk Google Analytics aktivt til å se hva som får flest treff og juster innholdet ditt og publisering etter det.
  • Bruk Google+ og knytt opp et forfatterskap til nettsiden din.

OPPDATERING: Google+ ble brått viktig!

Google har et prøveprosjekt med visning av forfatterinformasjon i søkeresultater for nyheter for å gjøre det enklere for brukerne å oppdage det beste materialet.

Hvis du vil at forfatterinformasjonen din skal vises i nyhetssøkeresultatene for innholdet du publiserer, trenger du en Google+-profil med et godt, gjenkjennelig bilde av ansiktet ditt som profilbilde. Så bekrefter du forfatterskapet for innholdet ditt ved å knytte det til profilen din på en av måtene nedenfor.

Ikke overraskende har Hans-Petter Nygaard Hansen også skrevet en omfattende artikkel om viktigheten av Google+ som kan være verdt en gjennomlesning.

Legg igjen en kommentar