Tilbake til Hellas!

Veronica og jeg har vært endel på de greske øyer tidligere somre, men nå begynte det å bli lenge siden.

I mellomtiden har vi jo fått datteren vår Iris, og nå som vi var i overgangen mellom Veronica sin fødselspermisjon og min pappapermisjon så tenkte vi å forlenge den flotte sommeren vi har hatt i år med en uke i sydligere strøk.

Vi ønsket oss et femstjerners hotell med halvpensjon så vi slapp å stresse og ha det trangt med et seks måneders gammelt spedbarn.

Etter litt søken falt valget på Parga i Hellas og det flotte, lille og eksklusive (etter gresk standard) hotellet Salvator Villas & Spa.

Parga ligger ca en times kjøring unna flyplassen i Preveza og vi hadde ikke lyst til å sitte en time på buss med Iris usikret, så vi leide like greit bil for hele turen som vi plukket opp på flyplassen.

Det å kjøre bil i Hellas er en opplevelse i seg selv, og krever et par timer bak rattet hver gang for å venne seg til det. Skilter er mangelvare og tilfeldig utplassert, veioppmerkingen er delvis absurd, vanlige trafikkregler kun veiledende og alle driter i fartsgrensene…

Hotellet vårt er ringet ut oppe til venstre.
Salvator Villas & Spa ligger et stykke opp i fjellsiden før du kommer til Parga. Utsikten fra balkongen på hotellrommene viser deg hele dalen helt ned til stranden. Vi var så heldige å få oppgradert rommet vårt til hotellets eneste suite, nemlig Ambassadør Suiten.

Panoramabilde fra bassenget til Salvator.
For første gang i Hellas fikk vi det vi forventet og mye mer. Hotellet var rett og slett fantastisk. Rommet, maten og ikke minst de utrolig hyggelige menneskene som jobbet der.

Iris fikk enormt med oppmerksomhet og vi hadde lange hyggelige samtaler med de ansatte om livet i Hellas. Jeg vil spesielt nevne Dimitris og Areti som vi også har blitt venner med på Facebook. Unge flotte mennesker som reiser langt hjemmefra for å ha jobb fem måneder i året. Det er ikke lett å være ung i Hellas idag!

Strender og borger

Parga har en liten og fin bystrand hvor du kan svømme ut til en liten øy med en flott liten kirke på. Men både før og etter Parga finner du større og bedre strender. Vi var ikke så mye på stranden må jeg innrømme, kun en dag faktisk. Den tilbrakte vi på Valtos Beach (bildet øverst), en fantastisk deilig og lat strand med gode parkeringsmuligheter og noen slappe og fine strand-restauranter rundt.

Parga og byene rundt har endel ruiner etter borger fra forskjellige kriger opp igjennom. De er ikke så veldig godt tatt vare på og har ikke så stor historisk verdi, men er likevel morsomme å besøke for oss som liker gamle murvegger og store kanoner…

Vi ble med på en båttur til Paxos og Anitpaxos, de to nærmeste øyene utenfor Parga. Paxos var en fantastisk perle som jeg vil anbefale om du ønsker en øyferie på en rolig øy.

Dagen da vi skulle hjem kom fortere enn vi hadde trodd, men vemod og gode klemmer forlot vi de fantastiske menneskene på Salvator og satt oss i bilen på vei tilbake til flyplassen. Flyet vårt var ikke før klokka ti på kvelden, så vi tenkte å bruke dagen på å reise litt rundt.

Vi havnet fort i Preveza, det var ikke voldsomt mye å se på veien dit, så vi hadde brått seks timer til rådighet. Preveza var en møkkete, støyete og lite interessant by. Bystrendene var også øde og forlatt, tydelig preget av den økonomiske krisen landet fortsatt er inne i. Så vi satt oss i bilen igjen og fortsatte å kjøre på måfå lenger sør.

Havnen i Vonitsa med en svær borg i bakgrunn.
Etter en times tid fant vi ved en tilfeldighet en kystlandsby kalt Vonitsa. En vakker by som så ut til å basere seg på turistnæring fra seilbåt-entusiaster. Hovedpromenaden hadde en lang brygge der seilbåtene lå på rekke og rad. Heller ikke her var det mye turister, så vi tuslet opp og ned og valgte oss ut den strandkaféen med best sofa og utsikt og slo oss ned.

Vi hadde hatt syv dager med fantastisk solskinn og varme. Denne siste dagen småregnet det og blåste godt. Da vi kom frem til flyplassen på kvelden kom monsunregnet og stormen bare minutter etter at vi hadde forlatt bilen og kommet oss inn under tak. Vi følte bokstavelig talt at Norge kalte oss hjem.

Vi har veldig lyst til å dra tilbake til Parga og Salvator Villas & Spa en gang, anbefales varmt!

Legg igjen en kommentar