Stopp digital mobbing

Internett har gitt mobberne en ny mulighet. En kanal som gjør at terskelen for mobbing blir lavere. Det oppleves som enklere å mobbe via Facebook enn ansikt til ansikt.

Vi ønsker alle at barn og ungdom skal vokse opp under trygge og gode forhold. Men vi som er i Lions nøyer oss ikke bare med å ønske det. Med ”Det er mitt valg” står vi bak ett av de viktigste praktiske tiltakene for å bygge gode holdninger og et godt oppvekstmiljø.

Før gruet jeg ofte for å gå på skolen. Etter at vi begynte med “Det er mitt valg” er miljøet blitt mye bedre. Nå er det ingen som er utenfor lenger.

«Emma», 7. trinn.

Digital mobbing

digital_mobbing_laptopMobbing kan ha livsødeleggende virkning for dem det går ut over. Bruken av mobiltelefon og internett blant barn og unge har gjort at mobbingen nå ofte er mer skjult enn tidligere, og enda vanskeligere å stanse. Derfor er det forebyggende arbeidet viktigere enn noen gang.

Noen valg kan være avgjørende for hvordan resten av livet skal bli, spesielt på den digitale arenaen der dine valg kan forbli synlige til evig tid.

”Det er mitt valg” er et holdningsskapende klassemiljøprogram, et langsiktig verktøy for å skape grunnleggende gode og selvstendige holdninger hos elevene.

Jeg har selv en datter på syv måneder, jeg ønsker ikke at hun skal vokse opp i det «mobbe-samfunnet» vi har idag.

Jeg ønsker å gjøre en forskjell så når hun starter sin egen blogg, oppretter en konto på Facebook, eller hva de kommer til å bruke om 12 år, så skal hun ikke utsettes for den mobbingen vi ser jenter spesielt utsettes for idag.

Røde Fjær 2015

Lions arrangerer den kjente innsamlingsaksjonen Røde Fjær ca. hvert femte år. Sist gang samlet vi inn 19 millioner kroner. Formålet neste gang er nettopp «Det er Mitt Valg», og målet er å samle inn mer penger enn sist gang.

Tenk hva over 19 millioner kroner kan gjøre for å hindre mobbing? Det er mye det!

Hva kan jeg gjøre?

Du kan støtte Lions i sitt arbeid mot digital mobbing. Helt konkret kan du bli med å hjelpe undertegnede med å starte opp Norges første rene nettbaserte Lions klubb.

Jeg ønsker at denne klubben skal ha digital mobbing som hovedfokus, det er det ingen andre Lions-klubber som har idag.

Du har ikke tid til å være med i noen klubb sier du? Bare ved å melde deg inn, betale medlemskontigenten, retvitre noen statusmeldinger, dele noen Facebook-innlegg og du gjør mer enn de aller fleste.

Vi stiller ingen krav til hvor mye innsats du legger inn, du legger inn så mye innsats som du føler for selv.

Hvordan bli med?

Kom gjerne med en tilbakemelding til meg her i kommentarfeltet, eller hvis du ønsker å gjøre det «off the radar», send meg en mail eller kontakt meg på Twitter.

Jeg har også laget et registreringsskjema hvis du nå er sikker på at du ønsker å være med på dette prosjektet, registrer deg gjerne der!

Lions Club?

Lurer du på hva Lions er? Lions er utpekt av Financial Times som verdens beste humanitære organisasjon.

Les mer i mitt forrige blogginnlegg.

Legg igjen en kommentar