Få mer innhold på Netflix

Jeg elsker Netflix, men jeg hater at vi ikke får tilgang til alt innholdet de har å tilby. Heldigvis finnes det måter å få tilgang på, og det er ganske enkelt.

Du trenger ikke opprette noen «amerikansk» konto, slik du for eksempel trenger med iTunes, du bruker samme norske kontoen din. Du kan også bruke samme app’er som du pleier.

Netflix justerer nemlig hva slags innhold du får se basert på hvorfra i verden du er tilkoblet internett. Dette kan du endre på ved å bruke en VPN tilkobling via ett annet land, eller ved å endre DNS serverne til noen i ett annet land.

Høres teknisk ut? Ja, men heldigvis er det ganske enkelt, her er noen metoder.

Unblock-Us

Unblock-Us er en DNS tjeneste du betaler $4,99 i måneden for. Du kan bruke den på hver enkelt dings. Det mest praktiske er å sette det opp direkte på routeren din hjemme, da vil alle dine enheter i hjemmet automatisk få amerikansk Netflix.

Jeg har også blitt tipset om at det aller beste Netflix innholdet får man i England (UK). Du kan aktivere det med både Hola og Unblock-Us.

Jeg har brukt Unblock-Us i over ett år og det er helt genialt for bruk i hjemmet. Ingen installasjon av noen ting, bare å endre DNS-oppsett på ruteren din, eller på hver enkelt enhet hvis du foretrekker det, også restarte alle enheter som har Netflix (PC, nettbrett, TV, osv). Deretter kan du velge region fra nettsiden og det skiftes region umiddelbart:

Unblock_Us

NB: Byttes ekstern IP-adresse (f.eks. ved strømbrudd eller bytte av bredbåndsleverandør), eller du drar til ny lokasjon må du innom sidene til Unblock-Us for å oppdatere tjenesten.

Unblock-Us er dog ikke en gratis-tjeneste, men koster $4,99 i måneden, eller ca. 30 kroner.

Skulle du være at typen som ikke vil betale for sånt, så kan du lese videre og se alternativene 😉


OPPDATERT 02.06.2015: Visstnok er det ikke helt trygt å bruke Hola lenger, sjekk denne artikkelen. Jeg vil derfor ikke lenger anbefale å bruke Hola.


PC/Mac (Hola)

Ser du på Netflix via PC eller Mac, så er det bare å installere en plugin til nettleseren din.

Min favoritt er Hola. Denne finnes for Firefox og Chrome og er kjempeenkel å bruke. Etter å ha installert Hola og valgt USA som land for Netflix trenger du ikke tenke på den lenger.

Hola er gratis inntil 4 timer om dagen. Utover det må du betale $2,99 i måneden for ubegrenset avspilling og raskere DNS-servere.

Hola kan uansett være kjekk å ha på bærbare PC’er, så har du tilgang til Netflix utenfor hjemmet ditt også uten å måtte fikle med DNS-innstillinger.

Android mobil og nettbrett (Hola)

Her er også Hola min favoritt. Du installerer den fra Google Play og velger land for Netflix på samme måte som på PC/Mac.

Hola er gratis inntil 4 timer om dagen. Utover det må du betale $2,99 i måneden for ubegrenset avspilling og raskere DNS-servere.

Hola kan uansett være kjekk å ha på mobil og nettbrett, så har du tilgang til Netflix utenfor hjemmet ditt også uten å måtte fikle med DNS-innstillinger.

Manuell DNS

Ved å bruke amerikanske DNS servere kan du lure Netflix. Det finnes DNS servere der ute som du kan bruke uten å autentisere deg.

Du må som på Unblock-US endre DNS servere til noen i USA, du kan selvfølgelig endre dette på ruteren din, men jeg vil ikke anbefale det med mindre du bruker Unblock-Us, gjør det heller på hver enkelt boks.

Netflix blokkerer fra tid til annen DNS servere, men på Netflixfixer.com finner du en oppdatert liste over servere du kan bruke.

Jeg gjorde dette på min Sony Bluray-spiller og det fungerte helt fint etter et par forsøk.

VPN eller Proxy-tjenester

Ett siste alternativ, som samtidig skjuler hvem du er, om noen skulle finne på å legge restriksjoner mot IP-adressen din, er VPN eller Proxy-tjenester. Dette er endel mer omfattende enn å endre DNS’en din, Tek.no har skrevet en omfattende guide rundt temaet.

Google Chromecast

Etter en opppdatering fra Google ifjor, så fungerer ingen av disse tipsene lenger for Chromecast. Denne er nå nemlig hardkodet til å bruke Google sine DNS servere uansett hva du setter opp på ruteren din 🙁

NB: Apple TV fungerer helt utmerket med DNS-tjenester.

Konklusjon

Er dette lovlig? Jeg er litt usikker, men man betaler jo som vanlig, du bare aksesserer Netflix sitt datasenter via en annen «rute», så jeg kan ikke helt se at vi som sluttbrukere gjør noe ulovlig her.

Dessuten irriterer det meg grønn at underholdningsbransjen fortsatt tviholder på det tullballet med å tro at de i dagens nettbaserte verden kan begrense forbrukernes tilgang til å kjøpe innhold basert på hvilket land de tilfeldigvis har tilhold i.

Det eneste bransjen egentlig oppnår er misfornøyde kunder og ett fortsatt behov for Pirate Bay og lignende fildelingstjenester. Også er det vel en haug med mellomledd som tjener lettjente penger på lisenser og rettigheter tipper jeg.

Eneste ulempen ellers er at «Min liste» ikke er tilgjengelig Netflix når du går via ett annet land og på min Sony Blueray-spiller får jeg heller ikke lenger opp sist sette filmer/episoder.

Legg igjen en kommentar