Cyber Lions Club – Oppdatering!

Det er nå snart tre måneder siden jeg startet dette prosjektet med å etablere Cyber Lions i Norge. Hvordan ligger vi ann?

Først må jeg oppsummere litt fra tidligere innlegg.

The International Association of Lions Clubs ble stiftet i Chicago, USA, 7. juni 1917 av forretningsmannen Melvin Jones.

Lions har 45.000 klubber og 1,35 millioner medlemmer i over 200 land og geografiske områder. Dette gjør oss til den største humanitære serviceorganisasjonen i verden.

Jeg har fått spørsmål fra ledelsen i Lions Norge om å lage et konsept og gå videre med ideen om å lage virtuelle klubber, noe som i Lions bevegelsen har blitt kalt «Cyber Clubs».

Les mer i mitt første innlegg.

Klubbens Mål

Klubben har som mål å motarbeide mobbing, hovedsakelig på internett, spesielt via Lionsprosjektet Det er Mitt Valg.

Klubben skal også etablere ett nettsted som skal være ett norgesledende sted for informasjon om mobbing, hovedfokus på digital mobbing.

Sist men ikke minst skal vi arrangere en årlig ungdoms-camp med fokus på mobbing i samarbeid med blant annet Det er Mitt Valg. Denne vil vi lage i samarbeid med Norges 470 eksisterende Lions-klubber.

Les mer i mitt innlegg om Digital Mobbing.

Vi skal også hjelpe Lions Norge og våre søsterklubber over hele landet til å modernisere seg og spre vårt gode budskap om barne- og ungdomsarbeid over internett og sosiale medier.

Klubben kan selvfølgelig også ha andre aktiviteter for å samle inn penger eller bidra på andre måter til både Lions Norge, Lions Clubs International og egendefinerte formål.

Røde Fjær 2015

Lions Røde Fjær 2015 går til inntekt for Det er Mitt Valg. Det er et holdningsskapende klassemiljøprogram som kan følge barna fra barnehagen og helt ut i videregående skole. Det er finansiert av Lionsklubbene i Norge.

Opplegget er av Utdanningsdirektoratet plassert i gruppen med dokumenterte resultater. Dette fremgår av oversikten over programmer for forebygging av problematferd og utvikling av sosial kompetanse.

Cyber Lions Club Norge 01 skal derfor hjelpe Lions Røde Fjær 2015 til den beste Røde Fjær aksjonen Lions har hatt ved å bruke internett og sosiale medier.

Status så langt

Lions Clubs International har et formelt krav om at det må være minst 20 charter-medlemmer for å etablere en klubb. Vi er i skrivende stund 17 18 charter-medlemmer, så vi er nesten i mål for å formelt kunne starte opp, selv om jeg ønsker meg en større charter-medlem base enn 20. Kan vi klare 25?

Vi har mange spennende charter-medlemmer, vi har snakket med flere andre organisasjoner om et samarbeid og vi har full støtte i ledelsen i Lions Norge.

Jeg holdt senest torsdag 16. januar en presentasjon for det påtroppende guvernørrådet og de er 100% bak oss. Jeg har også fått bekreftet at vi vil få dekket våre oppstartsutgifter, samt kraftig redusert medlemskontingent til Lions Norge, vi prøver å legge oss så langt ned som kroner 500 i året, men regnestykket er ikke finregnet ennå.

Bli med!

Så hva venter du på? Bli med på det som kommer til å bli det største initiativet mot digital mobbing vi har sett her i landet!

Lions har vanligvis krav til innsats, det har ikke vi. Har du bare tid til å være støttemedlem og betale din kontigent, dele en statusmelding på Facebook, Twitter eller Instagram av og til, så er det nok. Vi ønsker deg også!

Så kanskje en dag får du bedre tid og ønsker å gjøre en innsats. Helt fint for oss, det viktigste er at du viser at du vil være med.

Kom gjerne med en tilbakemelding til meg her i kommentarfeltet, eller hvis du ønsker å gjøre det «off the radar», send meg en mail eller kontakt meg på Twitter.

Jeg har også laget et registreringsskjema hvis du nå er sikker på at du ønsker å være med på dette prosjektet, registrer deg gjerne der så kan vi snart formelt sette igang arbeidet!

Legg igjen en kommentar