Nye hodetelefoner: Harman/Kardon CL

Jeg har en tech-fetish for hodetelefoner. Disse fra Harman/Kardon holdt jeg på å kjøpe da de kom ifjor, men endte opp med Focal Sprit One istedet.

Så da Spaceworld plutselig hadde salg på Harman/Kardon CL (nedsatt 30%), så var valget enkelt. Jeg oppdaget salget ved en tilfeldighet da jeg gikk forbi Spaceworld i Storgata og hadde 10 minutter til overs.

Jeg rakk ikke å kjøpe dem dog, så senere på kvelden da jeg stakk innom en annen Spaceworld butikk var overraskelsen stor over at de ikke hadde samme tilbudet. Jeg prøvde å hinte til betjeningen om at jeg ville ha dem, men til samme tilbud som jeg hadde sett tidligere på dagen, men betjeningen tok ikke hintet…

Så noe irritert kjørte jeg ned til sentrum igjen og kjøpte hodetelefonene i butikken i Storgata.

Passform og lyd

Harman/Kardon CL er bygget i aluminium, skinn og litt plast. Selve hodebøylen kommer i to størrelser man kan velge imellom, «S» og «L». Jeg skulle gjerne hatt en størrelse «M», så jeg er fortsatt litt usikker på hvilken av de bøylene som passer min hodeform best. Den minste bøylen er litt trang, mens den største blir litt løs og stor. Jeg satser på at den minste utvider seg litt med bruk.

Selve øreputene er laget av skinn og sitter godt oppå øret. Formen er firkantet og har ett slags tidløst preg over seg.

På ledningen (som er utbyttbar) sitter det en fjernkontroll som kan ta imot samtaler, pause musikken og justere lydvolumet. Dessverre er det også her som på de aller fleste hodetelefoner, at volumkontrollene kun fungerer på Apple-dingser.

Lydmessig er disse telefonene helt konge. Som andre kvalitetshodetelefoner må de spilles inn, så lydbildet har ikke satt seg helt ennå, men dette er noe av det beste jeg har hatt. Jeg liker nok fortsatt lyden i mine AKG K551 litt bedre, men disse er så store at det er upraktisk å ta dem med ut av stuen.

Som et kuriosa så kan jeg nevne at Harman/Kardon har eid AKG siden begynnelsen av nittitallet.

Pris og verdi

Harman/Kardon CL koster vanligvis rundt 1500 kroner, men nå for tiden kan du altså få dem til kroner 999,- på Spaceworld i Storgata. Det er de absolutt verdt! Så er du ute etter noen litt mer «klassisk» utseende hodetelefoner som ikke er altfor store og med svært god lyd, så er det bare å løpe og kjøpe mens tilbudet er der.

Til normalprisen, altså rundt kroner 1500, finnes det mange spennende konkurrenter å velge imellom som gjør at Harman/Kardon CL ikke nødvendigvis blir det naturlige valget for alle.

Fakta om Harman/Kardon

Dr. Sidney Harman og Bernard Kardon grunnla firmaet i 1953, og var med på å starte hi-fi-industrien.

Et år etter oppstarten introduserte Harman/Kardon verdens første hi-fi-mottaker, Festival D1000. Denne mono-mottakeren var beregnet på ikke-tekniske forbrukere og hadde mottaker og forsterker i samme enhet. I 1958 introduserte Harman/Kardon verdens første stereo-mottaker, Festival TA230.

Harman/Kardon CL er selskapets første forsøk på å lage hodetelefoner hvis man ser bort ifra moderkonsernet eier blant annet AKG og JBL.

2 kommentarer om “Nye hodetelefoner: Harman/Kardon CL”

  1. Kjøpte H/K-modellen på spaceworld i dag. Helt nydelig lydbilde 🙂
    Hvor lenge spiller du inn dine?

    Svar

Legg igjen en kommentar