Jetpack fra WordPress.com

Det fine med WordPress er muligheten til å utvide funksjonaliteten med innstikk, men det kan også være skummelt for bloggen din. Her er en du trygt kan bruke.

Hvis du har flyttet en blogg fra WordPress.com tjenesten over til WordPress.org installasjon på eget webhotell, så er det kanskje ett par ting du savner. Som for eksempel enkelte widgets, automatisk publisering til sosiale medier, bedre embedding av multimedia, og så videre.

Det finnes tusenvis av innstikk som utvider funksjonaliteten til din WordPress.org baserte blogg. Ulempen med mange av dem er at de er utviklet på hobby-basis, dårlig testet, dårlig dokumentert, og plutselig en dag går utvikleren av innstikket lei og stopper vedlikeholdet av innstikket.

Heldigvis har gjengen bak WordPress gjort noe med dette og lansert innstikket (plugin) kalt Jetpack. Dette innstikket alene løser veldig mange av de behovene som mange har for å utvide funksjonaliteten til en WordPress-org basert blogg.

Med dette ene innstikket får du en hel bøtte med utvidet funksjonalitet som du kan velge å bruke hvis du vil, og innstikket er fullstendig gratis!

Her er mine fem utvalgte favoritter

  • Ekstra widgeter. Twitter widget’en herfra… det finnes mange gode slike der ute, men Jetpack sin er best!
  • Publiser. Automatisk publisering til sosiale medier.
  • Jetpack kommentarer. Bedre kommentarsystem med pålogging fra forskjellige tjenester.
  • WordPress.com-statistikk. Javisst du kan også bruke Google Analytics, men for de fleste holder denne.
  • Widget Visibility. Bestem hvilke sider dine widgeter vises eller ikke vises på.

En kommentar om “Jetpack fra WordPress.com”

Legg igjen en kommentar