Våg å være annerledes

I 2003 lå IT-bransjen i grus og jeg måtte ha ny jobb. Da bestemte jeg meg for å bruke dette bildet på CVen for å skille meg ut når jeg søkte jobb i ett av verdens største IT-selskaper.

I 2003 ble jeg som mange andre i IT-bransjen permitert som følge av den økonomiske nedturen som var i bransjen. Jeg måtte ut og finne meg en ny jobb, under tre år etter å ha fullført utdannelsen min, i et arbeidsmarked som flommet over av gode kandidater.

Jeg hadde ingen flott «headshot» å putte på CV’en min, men skjønte at bilde måtte man ha. Så jeg valgte bildet du ser over her. Ett litt breialt ferie-bilde der jeg peker inn i skjermen iført solbriller.

Jeg søkte jobb som IT-ansvarlig for Norge og Finland hos det store amerikanske software-selskapet Compuware Corp. Vi var over 90 søkere på jobben, men jeg ble som en av fem valgt ut til intervju. To intervjuer og en IQ-test(!) senere fikk jeg tilbud om jobben.

Casual Friday

Min sjef var engelsk, utdannet ved Oxford og satt i Slough, England. Ja, der borte hvor de fant opp begrepet «Casual Friday» som den ene dagen i måneden der du kan gå uten slips på jobb…

Nesten ett år etter at jeg hadde blitt ansatt inviterte jeg sjefen min på skiferie i Hemsedal og etter noen øl åpnet han seg for å fortelle om hvorfor jeg ble plukket ut og valgt.

Svaret var ganske artig, han hadde syntes at bildet mitt var så i kontrast med resten av søknaden som var seriøs og fyldig. Så han bare måtte se hva dette var for en fyr.

Uten det litt spesielle bildet hadde jeg høyst sannsynlig ikke blitt kalt inn til intervju.

Ville det fungert idag?

Over ti år senere, ville det fungert igjen? Jeg vet ikke… dette er den siste jobbsøknaden jeg har skrevet uten å på forhånd bli oppfordret til å søke. Takket være at jeg fikk en såpass spennende karriere i Compuware (jeg var der i fem flotte år), så har jeg vært så heldig at jobbene stort sett har funnet meg.

Det viktigste vil jeg tro er å tilpasse CVen, ikke bare innholdsmessig, men også utseendemessig i forhold til type stilling og arbeidsgiver. Det gjelder å skille seg ut på en positiv måte.

Legg igjen en kommentar