Hva bruker vi mobilen til?

Citrix Mobile Analytics Report ble sluppet i januar i år og fokuserer mye på hvordan vi bruker våre smarte mobiltelefoner.

Mobile_FunFacts

Undersøkelsen fra Citrix viser blant annet at video er den store driveren av datatrafikk. Hele 50 prosent av datatrafikken er video-relatert. Hvis man ser på hva vi bruker tiden på smarttelefonen til, så kan vi ikke si at vi er veldig produktive. Kun 20 prosent av tiden bruker vil til noe annet enn YouTube, sosiale medier, musikk og porno…

mobile_media_usage

Hvem gir vi skylda når videoen hakker?

Hvis videoen vi streamer over mobilnettet, hvem skylder vi på? Over halvparten av oss skylder på mobiloperatøren. Nå er norge ett landstrakt land med mye fjell, så det kan jo faktisk også ofte være dårlig kvalitet på det mobile bredbåndet, men ofte får nok mobiloperatørene skylden for dårlig kvalitet som kanskje like gjerne har med nettstedet eller CDN’en (sjekk Wikipedia) nettstedet bruker.

mobile_blamegame

Jeg har skrevet en lengre bloggpost for fagbloggen Sterk Blanding om responstider, forventninger og gir tips om noen gode og helt gratis verktøy å måle hva dine mobile brukere opplever. Les den også da vel!

Alle illustrasjoner er hentet fra Citrix Mobile Analytics Report.

Legg igjen en kommentar