Erfaringer med Chromecast

Jeg var innom Lefdal her om dagen for å kjøpe en ny mus til den bærbare PC’en da jeg ved kassa så en stabel med små søte Chromecast esker. En av dem ble med hjem.

chromecast_stickChromecast er en strømmeenhet på størrelse med en USB-minnebrikke. Du plugger den i HDMI-inngangen på TV-en, og setter den opp med en enkel mobilapp. Deretter kan du sende multimediainnhold fra din PC, nettbrett eller mobiltelefon trådløst til TV’en din.

Chromecast vs Apple TV

Det er naturlig å sammenligne disse to, selv om de er relativt forskjellige produkter. Mens Apple TV kommer med en fjernkontroll og kan leve sitt eget liv med egne apper, så er Chromecast i bunn og grunn bare en enkel mottaker av informasjon om hva det skal strømme, fra hva. Chromecast har ingen funksjon uten at du kommuniserer med den fra en mobil, nettbrett eller PC.

Hvis vi kun ser på Airplay funksjonalieten til Apple TV, så er det omtrent samme greia i praksis. Mens Apple TV kun kan strømme fra Apple dingser, så kan Chromecast i prinsippet strømme fra hva som helst, men fungerer for tiden best fra Android dingser.

Brukervennlighet

Man skulle tro at brukervennligheten ble litt begrenset på en dings uten grensesnitt og uten fjernkontroll, men jeg synes det fungerer veldig bra. Du slipper å ha en liten fjernkontroll å rote bort, og chromecast er veldig godt integrert i de (foreløpig) få appene som er tilgjengelig med Chromecast støtte.

Jeg må innrømme at jeg ikke savner de innebygde app’ene til Apple TV, men jeg synes Airplay (foreløpig) fungerer litt bedre enn Chromecast fordi det er bedre integrert i Apple-dingsene. Ulempen med Apple TV er selvfølgelig at du må ha iOS dingser for å utnytte den.

Siden Chromecast har ett åpent API, så har etterhvert mange iOS-apper også Chromecast støtte nå. De fleste som har støtte på Android og finnes på iOS har støtte for Chromecast på iOS også, så Chromecast er for tiden det nærmeste du kommer til en plattform-uavhengig løsning.

Bildekvalitet

Bildekvaliteten når du brukes apps fra mobil og nettbrett er helt upåklagelig. Jeg har heller aldri opplevd forsinkelser eller hakking i strømmingen.

Når du strømmer via PC eller Mac med Chromecast innstikket til Chrome nettleseren opplever jeg at bildekvaliteten blir noe redusert dog, men fortsatt god.

Innhold

I tillegg til Google sine egne tjenester som YouTube og filmleie så har vi Netflix og den meget NRK appen.

TV2 Sumo har også Chromecast støtte i beta på sin app nå.

Av de mer sære tjenestene så har blant annet TwIT en egen Chromecast app, samt at Revision 3 og Redbull TV har Chromecast støtte i sine vanlige apper. Så det finnes absolutt endel innhold allerede.

Du kan også spille av dine lokale videofiler med utvidelsen Videostream.

Av musikk-strømmetjenester, så har Play Musikk og Deezer offisiell Chromecast-støtte. Pocket Casts har også innebygget støtte, både for lyd- og videopodcast.

OPPDATERT 17. mars 2015: Endelig har også HBO Nordic idag lansert Chromecast støtte, og den fungerer svært bra!

Anbefalt?

Alt i alt er jeg veldig fornøyd med Chromecast. For latterlige kroner 290 så får du en veldig enkel og elegant måte å innhold til din TV.

Til de som lurer, ja, jeg har en Apple TV også.

7 kommentarer om “Erfaringer med Chromecast”

 1. Skremmende at HBO Nordic viser så lite interesse for kundene sine. Jeg håper at nå som HBO Gi blir tilgjengelig uten kabel abonnement i statene, kan vi i Norden gå over til GO, på samme måte som vi tok i bruk netflix før det ble tilgjengelig i Norge.

  Har forøvrig kjøpt meg Chromecast selv, gleder meg til å prøve ☺

  Har du noe nytt å meddele på Chromecast fronten siden denne artikkelen ble publisert?

  Svar
  • Hei Ole, og takk for kommentar.

   Ja, HBO kan ta seg en bolle!

   Nytt på Chromecast fronten? Tja, stadig flere app’er har støtte for Chromecast. Ved siden av NRK Cast (uoffisiell app), Netflix og Youtube, bruker jeg endel Pocket Casts og Deezer. Deezer er vel den eneste musikkstrømmings-appen jeg vet om som har Chromecast støtte.

   Svar
  • Du kan bruke Airplay fra en iOS-dings mot Apple TV, HBO har implementert det dårligste alternativet; skjermdeling. Dermed får du en litt hakkete opplevelse og en glovarm iOS dings etter et par timer.

   Svar
  • Jepp. Reserverte en ChromeCast hos Lefdal selv i går som jeg skal hente i dag. Ville helst at de kom med en app til PlayStation3 (som NRK og Netflix), men en ChromeCast er iallfall bedre enn å mikke med å kople til en PC hele tiden. Og prisen har jo blitt ganske grei også…

   Svar

Legg igjen en kommentar