OPPDATERT: Erfaringer med Pebble Steel

Jeg har generelt vært ganske skeptisk til denne trenden med «smarte klokker». Jeg klarer ikke helt å se den store nytteverdien, men plutselig kjøpte jeg likevel Pebble Steel.

03.01.2015: Jeg har oppdatert artikkelen så den er mer relevant i 2015.

En klokke som må lades opp hver dag, er enorm på armen og som ikke er spesielt pen (ja, jeg ser på dere, Samsung og Sony) har ikke fristet meg noe særlig.

Likevel har jeg hele tiden hatt litt sansen for Kickstarter-prosjektet Pebble. Deres ide med en klokke som bare er «litt smart», har e-papir skjerm og ikke er voldsomt stor tiltrakk meg litt. Utseendet til den første Pebble klokka var jeg derimot ikke så imponert over.

Men så lanserte de Pebble Steel modellen på CES messen i Las Vegas i januar 2014. Da var jeg solgt. Den 5. februar forhåndsbestilte jeg klokka. Pebble sa først at klokken ville bli sendt i siste halvdel av februar, men de hadde nok ikke forutsett den enorme pågangen, for først to måneder sendere, den 4. april, ankom klokken mitt kontor.

Utseende og bruk

My_PebbleJeg må nok innrømme at selv om klokka absolutt er pen og fin, så var det litt skuffelse å pakke den opp og se den på ordentlig i forhold til de glossy reklamebildene. Ikke misforstå, til prisen synes jeg klokka er kjempefin, men jeg kunne godt tenkt meg ett enda mer forfinet sluttprodukt.

Det følger med både stål- og lærreim i esken og jeg er noe overrasket over at jeg likte lærreima best. Den er av god kvalitet og sitter svært behagelig på armen. Nå synes jeg stålreima ser best ut, så jeg byttet likevel etterhvert til den.

Klokka kommuniserer med mobiltelefonen over bluetooth, den er enkel å sette opp og Pebble app’en på mobiltelefonen er enkel å bruke. Den var ganske treg til å begynne med, men etter flere oppdateringer er app’en rask og fin.

Dette er ett litt nerdete produkt, det er det ingen tvil om når du ser utvalget av klokkegrensesnitt og app’er, det er ett stykke mellom godbitene, men det finnes absolutt mye gode apps og watchfaces om du leter litt.

Da jeg skrev omtalen for artikkel på www.mobizmag.no skrev jeg at kommunikasjonen med mobiltelefonen var litt ustabil. Jeg har siden testet med flere andre telefoner og funnet at der var alt stabilt, så det var Sony Xperia Z1 sin bluetooth som var ustabil, ikke klokka.

Pebble Steel har kun plass til åtte app’er installert av gangen på klokka. Det er litt skuffende, men samtidig har de laget en snedig «locker» funksjon på mobil-app’en hvor du kan mellomlagre dine favoritt app’er og raskt laste dem ut på klokka igjen etter behov.

Helt uten å installere noen apps, så kan du motta varslinger fra alle app’er på telefonen din (du kan velge manuelt hvilke du vil ha fra), og du kan styre musikken fra de aller fleste musikkavspillere, men du må velge hvilken.

Anbefalte apps

Her er mine fem favoritter:

  • Agenda Watchface
  • Text & Dato
  • 91 Dub v2.0
  • Yweather
  • Timer

Android Wear støtte

Fra versjon 2.3 av Pebble sin Android-app (og versjon 2.9 av Pebble firmware) så kan du motta og svare på Android Wear varslinger. I skrivende stund er dette i beta, så er du interessert i å teste det med en gang, kan du bli med på Beta-programmet til Pebble. Jeg har testet dette ett par uker nå og ikke funnet noen ustabiliteter.

Batteritid

På en gjennomsnittlig dag bruker jeg opp 20-30 prosent av batteriet, så jeg vil si at man må lade hver 3-4 dag for å slippe å gå tom for strøm. Du vil spare endel strøm på å slå av bakgrunnsbelysnigen helt, men da blir det litt vanskelig å se hva som står på klokka i dunkel belysning.

Hvordan skifte og justere reim

Pebble klokka kommer som sagt med lærreim og stålreim. Lærreimen er på, også kan du sette på og justere stålreimen hvis du ønsker det. Pebble anbefaler at du går til en urmaker for å skifte, men her er en video som viser deg hvordan hvis du vil plundre med det selv:

Jeg skiftet selv reim til stålreimen og det gikk greit, men var litt plundrete og siden jeg ikke hadde en slik spesialhammer som du ser på videoen så klarte jeg å kutte meg opp i håndflaten… auauau 😉

Konklusjon

Jeg har fortsatt problemer med å se den store nytteverdien ved en smartklokke, men jeg liker Pebble Steel godt. Jeg liker spesielt å kunne få varslinger vibrerende på klokka når telefonen er på lydløs, og å kunne se kalenderen min direkte på klokka.

Jeg har ingen problemer med å anbefale den til venner som liker å leke med teknologi, men du må nok være litt over snittet teknologi-interessert for å velge en Pebble fremfor for eksempel en Polar-klokke eller andre spesial-klokker tilpasset ditt behov.

Legg igjen en kommentar