Fem WordPress utvidelser du må ha

En av de store fordelene med WordPress som en publiseringsplattform er mulighetene for tredjeparts utvidelser. Samtidig finnes det fallgruver her som kan felle nettsiden din.

En WordPress utvidelse er som regel utviklet av en tredjepart, ofte på ett eller annet gutterom og er som regel fullstendig gratis. Disse utvidelsene gir deg muligheter til å legge til funksjonalitet og skape unikhet på ditt nettsted.

Ulempen ved disse utvidelsene (på engelsk kalt plugins), er at de ofte er dårlig testet. Hvis utvikleren mister interessen, så kan du også risikere at utvidelsen ikke lenger blir oppdatert og at du må finne en annen for å gjøre samme jobben.

Dårlig testede utvidelser kan ofte få nettsiden din til å bli ustabil og treg. Ikke alle utvidelser fungerer sammen med andre utvidelser, og så videre…

Derfor lønner det seg å holde antallet utvidelser til ett minimum og sjekke litt omtaler, utviklerens webside og sånt før du gjør deg avhengig av noen spesielle. Hvis utvikleren tar imot PayPal donasjoner oppfordrer jeg til å gi donasjoner. Både for å vise at du verdsetter utviklerens tid, men også for å sikre at utvikleren får motivasjon til å vedlikeholde og oppdatere utvidelsen.

Fem utvidelser du må ha!

gauteholmin_no
Så kommer vi til det som jeg egentlig skulle skrive om, fem utvidelser jeg mener alle websider bør ha installert. Her er listen:

  • Akismet – Akismet følger med WordPress, men er ikke aktivert som standard. Dette er uten tvil den beste anti-spam utvidelsen du kan velge.
  • Jetpack – Jetpack er en haug med utvidelser i en fra utviklerne av WordPress. Jeg har skrevet en egen bloggpost om den før.
  • SEO Ultimate – Du bør ha en utvidelse for søkemotoroptimalisering. Det finnes mange gode, jeg har valgt denne etter endel research. Den har tonnevis med funksjonalitet.
  • Google XML Sitemaps – Det ikke SEO Ultimate har (foreløpig), er muligheten for å bygge en Google XML Sitemap. Dette bør du ha for god indeksering.
  • Quick Cache – Nettsiden din må være rask, det forventer leserne dine. Derfor trenger du en god Cache-plugin. Det finnes flere og mer populære enn denne, men dette er den jeg synes var lettest å konfigurere, samtidig som den har fått bra omtale.

Legg igjen en kommentar