Matforgiftet på Burger King

For noen uker siden ble jeg matforgiftet på Burger King på Vinterbro. Burger King nekter selvfølgelig for at det kan ha skjedd hos dem…

Den 7. april var jeg på Vinterbro sånn ved 11:30 tiden og kjøpte en X-stra long Bacon BBQ meny. Litt over en time senere viste jeg tydelige tegn på matforgiftning, og kvelden/natten ble tilbragt på toalettet med magekramper og svært løs mage.

Jeg hadde ikke spist noe annet siden middag kvelden før, så Burger King må ha vært årsaken til matforgiftningen. Matforgiftning gir nemlig symptomer 1-6 timer etter at maten er fordøyd.

Lege Stefan Frafjord hos lommelegen.no sier:

Matforgiftning er en sykdom med kvalme, oppkast, magesmerter og diaré. Symptomene kommer akutt noen få timer etter inntak av mat som er bedervet av giftstoffer fra bakterier. Avhengig av hva du har fått i deg, kan det også oppstå frysninger og feber, blodige avføringer, inntørking. Tilstanden kan ramme en person eller en gruppe personer som har spist det samme. Det går 1-6 timer fra inntak av bedervet mat til symptomene kommer. Diagnosen stilles vanligvis på den klassiske sykehistorien med kvalme, diare, oppkast og magesmerter noen timer etter inntak av mat. Ofte har andre som har spist det samme måltidet liknende plager. Kjøtt, grønnsaksretter og desserter tenderer til å gi diaré. Ris og risretter tenderer til å gi oppkast.

Vanligvis går sykdommen over av seg selv i løpet av 12-24 timer. Det finnes ingen spesifikk behandling mot matforgiftning. Det anbefales å drikke rikelig vann eller saft mens sykdommen pågår.

Det lege Stefan Frafjord her beskriver passer eksakt til hvordan jeg hadde det. Så dagen etter sendte jeg en mail til Burger King og forklarte hva som hadde skjedd.

To uker senere

Den 21. april fikk jeg følgende svar:

Så leit å høre at du er blitt dårlig. Matforgiftning er noe vi i Burger King tar svært seriøst, og for å finne ut hva som har skjedd ber vi om at du fyller ut vedlagte skjema for matforgiftning. Da blir det lettere å finne ut hva som kan ha forårsaket dette, samt gi deg en best mulig forklaring. Jeg kommer også til å videresende henvendelsen din til den som er ansvarlig for matforgiftning, som vil ta kontakt med deg.

Etter å ha fylt ut et skjema som egentlig i praksis spurte etter eksakt samme informasjon som det jeg hadde gitt dem i min opprinnelige mail, så fikk jeg idag følgende svar:

Nå har vår sjef for matsikkerhet, Vibeke Bryhn-Hansen sett på opplysningene dine. I tillegg har restaurantsjefen, ****** ****** (navn fjernet etter forespørsel) gått igjennom alt salg, sett på kontrollmålinger på kjøtt på det gitte tidspunktet samt sjekket om det har vært avvik her eller på noe annet denne dagen. ****** har ikke funnet noen avvik eller fått inn andre henvendelser. Vibeke svarer at det er for kort tid fra maten ble kjøpt og spist til symptomene inntraff dersom det skulle være snakk om matforgiftning. Utfra dette er det liten sannsynlighet for at det kan stamme fra ingredienser kjøpt hos Burger King på Vinterbro.

Tolk det hvordan du vil, jeg tolker dette som en dårlig skjult ansvarsforskrivelse og er fortsatt sikker i min sak om at jeg ble matforgiftet på Burger King. Det skal nå mye til for at jeg igjen besøker Burger King.

2 kommentarer om “Matforgiftet på Burger King”

 1. Hei.
  Akkurat det samme hendte meg forrige uke på La Baguette i Fredrikstad. Jeg fylte også ut skjemaet og fikk nøyaktig samme svar som deg, det var for kort tid etter inntatt mat, kunne det være noe annet kanskje?
  Det kunne det desverre ikke være.
  Håper du blei fort frisk igjen, jeg er fremdeles ikke frisk, på dag 6, men det går framover.

  mvh Ann Helen Johnsen.

  Svar
 2. Spiste på Burger King i Karl Johansgate i Oslo kl.12 i dag. Etter 4 timer ble jeg akutt syk. Frysninger og ekstreme magesmerter. Nå er klokka 3 på natta, og jeg er fortsatt dårlig. Aldri mer Burger King.

  Svar

Legg igjen en kommentar