Slik bruker du Gravatar

En Avatar er ditt profilbilde. En Gravatar er en Globally Recognized Avatar. Tjenesten Gravatar brukes av mange tjenester som WordPress, Microsoft, Disqus og flere.

Du lager deg enkelt en gravatar ved å logge på med din WordPress.com konto på http://en.gravatar.com/. Har du ikke en WordPress.com konto, kan du lage den også fra samme link.

Jeg vil anbefale at du ikke bruker din jobbmail når du lager deg en konto, men en privat mailadresse. Hvorfor?

Jo, fordi du nå kan tilknytte flere mailadresser til samme konto, og igjen ett gravatar-bilde til hver mailadresse slik du ser i mitt eksempel øverst her.

Dermed kan du bruke ditt profesjonelle pressebilde om du blogger for din bedrift sin blogg, kommenterer andre artikler som «jobb-deg», mens du kan ha en mer uformell gravatar til din private blogg, osv…

Profilbildet

Bildet ditt må være kvadratisk, når du laster det opp får du muligheten til å «klippe» bildet, så originalbildet ditt trenger du ikke å gjøre kvadratisk på forhånd. Bildet bør ha en god størrelse så kvaliteten blir bra, men husk at bildet ditt ofte vises på blogger i veldig liten størrelse, så det bør ikke være for mye «støy» i bildet. Ta med ansiktet ditt, ikke hele kroppen.

WordPress

Din WordPress-blogg, enten det er .com eller .org henter opp profilbildet ditt automatisk så lenge du har benyttet samme mailadresse. Så du trenger ikke gjøre noen annen knytning.

Vær oppmerksom på at det kan ta litt tid fra du har oppdatert bildet ditt til det vises på nettsider rundt omkring, så smør deg med litt tålmodighet før du får panikk 🙂

Legg igjen en kommentar