Her skal vi bygge og bo

Det nærmer seg to år siden vi skrev under kontrakten med OBOS Nye Hjem, og nå begynner endelig huset vårt å ta form.

Vi har flere ganger sett på passivhusene OBOS bygger på Mortensrud, men det var først da Stenbråtlia Borettslag ble lagt ut at vi slo til.

Vi har kjøpt den venstre halvdelen av tomannsboligen du ser på bildet over. Det er tre etasjer høyt, hvor tredje etasje består av en takterrasse, soverom og bad. Andre etasje består av en stor stue, kjøkken og ett lite toalett. Første etasje ser man ikke på bildet over, men der har vi to soverom, bad og et par boder. I tillegg får vi en sportsbod som du ser til venstre i bildet.

Oppstarten ble litt forsinket, men nå ser det ut til at vi får flytte inn i november. Da er det nesten nøyaktig to år siden vi signerte kontrakten, ca. tre måneder forsinket i forhold til opprinnelig estimat.

Et passivhus er hus som er bygd for et vesentlig lavere energiforbruk enn vanlige hus. Boligen vår får i tillegg vannbåren varme, varmet opp av solfangere på hver enkelt bolig. Dette er et forskningsprosjekt, så vi har måttet signere på avtale om at SINTEF får plassere fjernavlesere i vegger og tak hos oss for å monitorere varme og energiforbruk.

Fordelen for oss, er at hvis ikke SINTEF finner at energibruken er slik vi har blitt lovet, så har vi krav på erstatning. Vi har klokketro på prosjektet. Dette er fremtidsrettet, økonomisk og miljøvennlig til tusen!

Fortsatt ledige boliger

Boligene ligger i et stille og rolig strøk preget av eneboliger og rekkehus. Fra borettslaget er det tilnærmet bilfri skole- og barnehagevei. Det er også kort gangavstand til T-bane, buss og handlesenter.

Bilder fra utbyggingen. FOTO: Obos Nye Hjem
Bilder fra utbyggingen. FOTO: Obos Nye Hjem

Enkelte av boligene får fjordgløtt ned mot Bunnefjorden. I vårt hus så ser vi Bunnefjorden fra takterrassen i tredje etasje. Husene som ligger litt høyere på tomten har fjordgløtt også fra andre etasje.

Selv om de flotteste boligene ble tatt først, så er det fortsatt flere fine boliger ledige i prosjektet, så har du lyst til å bli vår nabo så er det fortsatt muligheter, både blant de største og de minste boligene.

Vi har møtt endel av våre nye naboer på befaringer og mange er som oss, mellom slutten av tyveårene og slutten av tredveårene, med ett eller flere barn i alderen 0-3 år. Her vil det bli ett unikt miljø der de fleste barna vil være på samme alder.

Legg igjen en kommentar