Google har satt meg på kartet

Vis frem bedriften din på Google Maps og bli mer synlig i Google-søk samtidig.

Er du ansvarlig for din bedrifts synlighet, eller kanskje du driver for deg selv. Da ønsker du å være synlig på Google Maps.

Jeg oppdaget tilfeldigvis her om dagen at mitt lille enkeltmannsforetak hadde havnet på Google Maps. Siden det var Google som hadde plassert meg der, ikke meg selv, så måtte jeg verifisere at det var jeg som var eier av selskapet før jeg kunne redigere den litt utdaterte informasjonen Google hadde lagt ut i Google Maps.

Verifikasjon kan gjøres på to måter, de sender en tekstmelding til det nummeret de har registrert, eller sender ett postkort med en verifiseringskode på til besøksadressen.

Siden Google hadde registrert meg med ett gammelt telefonnummer, kunne jeg ikke velge tekstmelding, men måtte få tilsendt ett postkort. Det tok cirka to uker.

Når kortet var kommet kunne jeg verifisere at jeg var eieren av mitt eget enkeltmannsforetak. Deretter opprettet Google automatisk en Google+ side for meg, og det jeg korrigerte og la til på denne siden, ble så reflektert på Google Maps.

Bedre synlighet på Google-søk

Når jeg har verifisert selskapet mitt, så blir jeg/selskapet mitt også betydelig mer synlig på Google. Ett raskt søk på navnet mitt (selv om selskapet mitt har ett eget navn) gir nå også en faktaboks om selskapet mitt og adressen min på første treff.

Legg også merke til at fire av de fem første treffene er innhold jeg selv kontrollerer, mine blogger og sosiale medie-kontoer. Du kan lese mer om det i min tidligere bloggpost om synlighet.

GauteHolmin_google

Les mer på Google Min bedrift Hjelp. Mer spesielt at Google har ganske spesifikke krav til kvalitet på oppføringen.

Har du flere bedrifter, så kan du administrere alle sammen på http://business.google.com/.

Legg igjen en kommentar