Teknologi på ferie

Sommerferien står på trappene her i gården og som vanlig tar jeg med meg endel teknologi på ferie. I år er det færre dingser enn tidligere.

I hovedsak så er det fire dingser jeg kommer til å stole på i ferien. Det er et fotoapparat, en bærbar PC, en mobiltelefon og en radio. Mer trenger man strengt tatt ikke.

Kamera: Sony NEX 5n

De siste somrene har dette vært vår faste reisekamerat. Kameraet er på ingen måte nytt lenger og har fått noen sprekker i skjermen, men det tar bra bilder, tar liten plass og har bra batteritid. Et ekstra objektiv og en større blitz har blitt tilført fotoveska siden forrige sommer.

PC: Acer C720 (chromebook)

Jeg må innrømme det, denne latterlig billige plast-klumpen med Chrome OS har truffet hjerterota mi. Lynrask, fantastisk batteritid og ett meget godt tastatur gjør at dette er reisekameraten i år som blir dratt frem hvis det er skikkelig dårlig vær på hytta.

Mobil: Nokia Lumia 1520

I år blir intet nettbrett med på ferie for min del. Nokia sin herlige seks tommers monstermobil duger som en altmulig-dings. Supert kamera, masse musikk lagret, 4-5 skikkelig gode spill er kjøpt inn, alle sosiale medier tilgjengelig og et par bøker på Kindle-app’en som jeg må komme meg igjennom.

Musikk: Pinell Go

Pinell_GoEn dings glemte jeg å ta med i bildecollagen over. Lyden av sommer. I år som ifjor blir det DAB-radioen Pinell Go som får bli med på stranda.

Ikke bare har den radio, AUX-inngang (til mobilen) og imponerende batteritid, men den har god lyd og ser helt konge ut.

Vi klarte ifjor å kjøre over den med bilen på brygga, men den fikk bare et par mindre skrammer og er klar for en ny sommer!

Resten av familien

Neida, dette er ikke de eneste dingsene som blir med! Veronica kommer til å ta med seg sin Samsung Galaxy Note 2 og iPad Mini (retina), og lille-frøken får med seg den gamle iPad’en min (første generasjon) som vi har fylt opp med baby-spill.

..men da er det slutt!

2 kommentarer om “Teknologi på ferie”

  • Hei Daniel. Vi har ikke noen dedikert linje på hytta, men Telenor har siden sist sommer bygget ut 4G.

   Jeg målte for 14 dager siden og da fikk jeg mellom 20-25Mbit hastighet via mobilen 🙂

   Vi hadde ICE før med ruter og antenne på taket, men de taklet ikke belastningen i fellesferien så det ga vi opp etter ett par somre.

   Svar

Legg igjen en kommentar