Byttet ut WiMP/Spotify med Deezer

Etter å ha vekslet mellom WiMP og Spotify som musikkilde i mange år har jeg nå byttet til den franske streamingtjenesten Deezer.

Wikipedia sier følgende om Deezer:

Deezer er et fransk nettsted/nettsamfunn hvor man kan finne og streame musikk, fullt lovlig. Endel musikk er utilgjengelig for noen av brukerne, siden Deezer ikke har gjort avtaler med rettighetsholderne for alle land.

Det er ingen grense for hvor mange ganger man høre på en sang, men det finnes ingen statistikk. Ved medlemskap kan man lage egne spillelister med musikk som allerede finnes i databasen, eller laste opp og lage spillelister med musikk fra egen datamaskin.

Deezer har ingen PC/Mac klient slik WiMP og Spotify har, kun en web-klient. Dette er lang fra noen ulempe, webklienten er meget bra, lynrask og intuitiv. Lydkvaliteten er 128kb/s eller 320kb/s (såkalt HQ), men etter å ha hørt på endel sanger vil jeg si at lyden er merkbart bedre enn Spotify Extreme.

Som Spotify har Deezer en gratis, reklamebasert tjeneste, og en premium til 99,- kroner i måneden. Ulempen med gratis-tjenesten er at du ikke kan bruke den på mobilen.

Hvorfor byttet jeg?

Deezer for Windows PhoneJeg byttet hovedsakelig fordi jeg for tiden bruker Windows Phone. WiMP er desverre ekstremt ustabilt på Windows Phone så det som egentlig var min favoritt-musikktjeneste har jeg gitt opp. Spotify fungerer bra, men ligger et generasjon bak sine iOS og Android søstre, og lyden er ikke helt bra.

Deezer fungerer perfekt på Windows Phone! Deezer er i praksis veldig likt Spotify, bare med bedre og lysere grensesnitt og merkbart bedre lyd. Utvalget på musikk er stort sett like bra, selv på norsk musikk.

En ekstra bonus er at Android-versjonen har støtte for Chromecast, så når jeg er hjemme kan jeg fra Nexus 7’en min spille av musikken via Chromecast og ut på stereoanlegget. Genialt!

Flytt spillelister fra Spotify

«Jammen, jeg er avhengig av spillelistene mine på Spotify», sier du kanskje? Det tenkte jeg ihvertfall. Heldigvis har finnes det en genial webapp kalt Spotizr som gjør det superenkelt å kopiere spillelister over til Deezer.

Legg igjen en kommentar