Gjør noe kreativt med Instagram bildene dine

Tar du mye bilder med Instagram? Hvorfor ikke gjøre noe med dem så de ikke forsvinner i glemselen?

Vi tar mer bilder idag enn vi noen gang har tatt, og vi tar aller mest bilder med våre mobiltelefoner. De aller fleste bildene forsvinner i glemselen. Noen bilder legger vi ut på sosiale medier, men også der forsvinner de relativt fort i mengden.

NRK har laget en guide til hvordan ta gode bilder med mobilen som kan være verdt en titt.

Bilder er gått fra å være et format for å forevige minner til å være ferskvare. Men det trenger ikke være sånn.

De som kjenner meg vet at jeg er veldig glad i å lage bildebøker etter hver ferie med Apple Aperture. Men hva med alle hverdagsbildene vi tar med mobilen og legger ut på Instagram?

Jeg har lenge hatt lyst til å gjøre noe med dem, og det har jeg nå gjort.

Sticky9

Jeg hadde lyst til å ta de beste av #DagensIris bildene og få trykket opp på en eller annen måte. Etter å ha søkt og sett på mange trykk-tjenester endte jeg opp med å teste Sticky9.

Jeg valgte å bestille en ramme som man kan sette inn bildemagneter i. Dette ble ganske dyrt med frakt og forenklet fortolling hos posten, så ente jeg opp med en totalkostnad på kroner 830,-.

Selve rammen er pen og holder høy kvalitet. Jeg er litt skuffet over selve bildemagnetene. Til den relativt stive prisen hadde jeg forventet bedre materialkvalitet. Trykket holder god kvalitet, men det er trykket på papir som minner om vanlig fotopapir du får kjøpt på Clas Ohlson. Det spiller ikke så stor rolle når du har rammen stående på en hylle eller lignende, men du ser at det er litt «billig» trykk når du holder i bildene.

Bildene ble trykket i England, men det tok likevel under en uke å få det i posten, inkludert fortolling, så det synes jeg var bra. Jeg skulle likevel ønsket meg at det fantes noen lignende norske tjenester. Er det noen som har noen tips til andre gode tjenester for trykk av Instagram bilder? Gjerne norske.

Legg igjen en kommentar