Hva irriterer meg med Windows Phone?

Det er nå litt over ett halvt år siden jeg skrev om min nyforelskelse til Windows Phone. Hva er det som irriterer meg?

Siden jeg skrev denne artikkelen i april har jeg i all hovedsak brukt Windows Phone i daglig bruk, hovedsakelig Nokia Lumia 1320, etterhvert oppgradert til en Lumia 1520.

Les bakgrunnen for min nyforelskelse.

Nå, ett halvt år etter vurderer jeg å gå tilbake til Android, egentlig bare på grunn av noen småting som Microsoft burde fikset opp i for lenge siden.

Lync 2013

Det største irritasjonsmomentet er uten tvil Lync 2013. Dette burde være bænkers, Microsoft, likevel så er dette noe av det mest ustabile dritten som er på min mobil. Klienten må logge meg inn hver gang jeg åpner app’en, og det tar laaaang tid. Får jeg varsel om at noen har sendt meg en melding i handlingssenteret, så vet jeg aldri om jeg faktisk vil få opp meldingen når jeg åpner app’en.

Selv i samtaler jeg har gående så mister jeg stadig meldinger når jeg veksler mellom app’er iløpet av samtalen. Dette er ikke bare irriterende, men får meg også til å fremstå som en idiot når jeg til stadighet må be kolleger om å gjenta forrige melding.

Facebook Messenger fungerer fjellstøtt hele tiden, hvorfor får ikke Microsoft til det samme på sin egen plattform?

Facebook

Neste irritasjon er nok en app utviklet av Microsoft. Jeg vet ikke helt hvorfor Facebook utvikler Messenger app’en for Windows Phone, men ikke den offisielle Facebook app’en, men det er altså Microsoft som står bak denne miserable app’en også.

I forhold til sine søstre på Android og iOS så har alltid Facebook app’en vært en blek, treg og funksjonfattig avart. Heldigvis har det vært store forbedringer det siste året, men fortsatt mangler endel funksjonalitet. Dessuten feiler bildeopplasting oftere enn det lykkes…

Musikk

Siste irritasjonsmomentet mitt er musikkspillere, nærmere bestemt streaming. Jeg sitter tilsammen ca. en time hver dag på T-banen og trenger en god offline musikktjeneste.

Norske WiMP har jeg alltid foretrukket før, men på Windows Phone så slettes offline-innholdet helt random og hele tiden. WiMP er rett og slett fullstendig ubrukelig om du trenger offline tilgang til musikken.

Spotify var like ille før, men har blitt stabil etter de siste par oppdateringene. Ulempen med Spotify er at grensesnittet er forferdelig dårlig, ikke har klienten heller fått støtte for de nye funksjonene rundt artister og album, slik Android/iOS-klientene har.

Og ingen av klientene husker hvor du var når du går tilbake til app’en, selv om musikken spiller videre.

Jeg har endt opp med å bruke Deezer istedet. Denne app’en har like mye funksjonalitet på Windows Phone som andre plattformer og er relativt stabil. Likevel har også denne problemer med at offline innhold av og til ikke lenger er offline, og av og til vil den ikke starte opp om du ikke er online (utrolig irriterende når du sitter på ett fly f.eks.)

Når alle de mest brukte streaming-tjenestene har samme offline-problemer, mistenker jeg at dette er en svakhet med plattformen, ikke app’ene.

Netflix/Chromecast

Vi ser mye på Netflix, i perioder mye mer enn TV. Den enkleste måten å se det på TV’en er den geniale Chromecast fra Google. Netflix har Chromecast støtte både på iOS og Android, men ikke Windows Phone. Dette er snart eneste grunnen til at jeg fortsatt må lade nettbrettet mitt. Jeg vil ha Chromecast støtte i Netflix for Windows Phone også!

Tilbake til Android?

Går jeg tilbake til Android? Jeg er fortsatt litt i tenkeboksen. Den første nyforelskelsen i Windows Phone er iferd med å visne, men jeg liker generelt sett grensesnittet og de fysiske terminalene så utrolig godt.

Det er foreløpig ingen Android telefon som jeg føler kan måle seg med Nokia Lumia 1520. Hadde ikke iPhone 6 Plus 64GB vært så latterlig overpriset hadde den vært en fristende kandidat.

Jeg er veldig spent på Huawei Mate 7 og Nexus 6. Jeg har en sterk mistanke om at en av disse to blir min neste mobil.

3 kommentarer om “Hva irriterer meg med Windows Phone?”

 1. Først, Hva er Lync 2013??

  Angående musikk, hvorfor laster du ikke musikk inn på telefonen istede for å være avhengig av disse tullete streaming tjenestene?? problem løst.

  Facbook? min har fungert, å fungerer helt fint. appen er noe begrenset ja, men den er da ikke noe bedre på ios. bruk heller nettlesern til å gå på facbook desctop. der funker alt.

  Chromecast, ja nå er jo chromecast et google produkt da, wp støtter miracast, å dnla, men jeg er usikker på om din støtter det, det er forsåvidt det eneste jeg kan si meg enig i at mangler..

  resten er det i grunn app utviklerne som svikter. en kan ikke klandre oset for at de som leverer appene ikke gidder å utvikle apper for oset, å at de som er der funker dårlig. det syntes jeg ikke er retferdig.

  jeg vil si at WP i seg selv fungerer kjempe bra, langt bedre en hva ios og android gjør.

  Svar
  • Takk for din kommentar.

   Angående musikk så har jeg de siste 5-6 årene kun benyttet strømmings-tjenester. For meg å nå gå tilbake til å kjøpe meg opp ett musikkbibliotek er helt urealistisk. Det passer rett og slett ikke mitt forbruk av musikk.

   WiMP HiFi er nesten grunn nok alene til å gå tilbake til Android, ubegrenset tilgang til tapsfri musikk i FLAC format er en ren nytelse.

   Svar
 2. Litt enig med Adrian Kongerød, men ser samtidig poenget ditt. Hver enkelt utvikler må ta ansvar for å utvikle appen sin. Men Microsoft går ikke nødvendigvis alltid foran med det beste eksempelet, noe de burde gjort. Har litt vanskelig for å se for meg at Facebook-appen, som du trekker fram, er det aller beste Microsoft kan klare. Spesielt når en mann som Rudy Huyn helt alene produserer apper på løpende bånd som er betraktelig bedre..

  Svar

Legg igjen en kommentar