Hva skjedde i 2014?

…altså hva skjedde i mitt liv? Ganske mye egentlig, jeg tar en pust i bakken og oppsummerer litt.

Året startet som det sluttet, i pappaperm. Det skal jeg ikke skrive så mye om, for det har jeg skrevet om før. Pappapermen varte til begynnelsen av februar. Da var det tilbake til hverdagen i Steria.

Tilbake fra pappaperm

Etter at mine fire deilige måneder hjemme med Iris var over så hadde selvfølgelig ikke Oslo kommune noen barnehageplass til oss. Vi var da så heldige at en tidligere nabo stilte opp. Iris stortrivdes hos «Nannen», men problemet var at hun bodde på andre siden av byen, så frem til sommerferien drev vi å kjørte på kryss og tvers av byen hver eneste dag. Totalt tilbrakte Veronica og jeg (vi delte på henting/bringing) rundt to og en halv time hver dag i bilen. I tillegg kom togreisen til og fra.

Når jeg nå ser tilbake på det, så skjønner jeg ikke helt hvordan vi orket, men Iris hadde nok veldig godt av å være hos Nannen (kallenavn jeg hadde på henne da jeg var liten). Dagene for oss voksne bestod stort sett bare av jobb, bilkjøring, mat og soving.

Foredrag og kurs

Det første halvåret tilbake i jobb var alle mine tidligere oppdrag fordelt ut på andre konsulenter, så jeg satt for det meste «på benken» som vi kaller det i konsulentbransjen. Tiden brukte jeg på å sette meg inn i nye verktøy, og å lage utkast til noen foredrag og kurs. Resultatet så jeg til høsten.

Da fikk jeg reise til Amsterdam på et større kundearrangement og holde et foredrag jeg kalte «Gi dine ansatte en App Store». Et par uker etterpå holdt jeg foredraget «Hvor rask er din app?» for studenter på NTNU i Trondheim. Tilslutt kom også en artig variant rett før jul hvor jeg holdt et heldagskurs i avansert bruk av WordPress som ett samarbeid med Steria Academy og Webgruppen.

Tiden jeg brukte på å sette meg inn i nye verktøy viste seg også å være lønnsom da en av mine eldste kunder bestemte seg for å teste ut nettopp dette og jeg fikk ett oppdrag som teknisk arkitekt og fikk jobbe med masse ny og spennende teknologi og nytekning i utnyttelse av mobil teknologi i tradisjonelle arbeidsmiljøer. Jeg har også fått beskjed om at dette oppdraget utvides og fortsetter til neste år 🙂

Etablering av Cyber Lions

Da jeg var ute i pappaperm begynte jeg prosjektet med å starte Norges første nettbaserte Lionsklubb. Det var litt mer jobb enn jeg først hadde sett for meg, ikke så mye det å rekrutere mennesker, men mest alt det byråkratiske papirarbeidet som måtte til for å formelt få etablert oss.

Når jeg så hadde fått etablert klubben og vi hadde gjennomført charterfesten vår så opplevde jeg ett slags antiklimaks. Sommeren kom fort og etter å ha brukt mesteparten av våren på jobb og bilkjøring for å få Iris til dagmamma, så måtte vi begynne å forberede leilighetssalg for å så flytte inn i nytt hus.

Totalen av alt dette gjorde at jeg egentlig ble skikkelig dritt-lei alt av frivillig arbeid.

Dette har Cyber Lions nok fått lide endel av. En nystartet organisasjon er avhengig av at en tydelig leder tar styringen og får igang aktivitetene. Der har jeg sviktet fullstendig så langt, og det har også gjort sitt til at klubben har vært litt sovende.

Da vi fikk være med å arrangere fakkeltoget mot mobbing i november fikk jeg noe av gnisten tilbake, og jeg håper at nyåret vil gi meg ny energi, samt at flere medlemmer i klubben vil ønske å ta mer ansvar for aktivitetene våre.

Flyttet inn i nytt hus

stenbratlia114_ferdigbefaring

Huset vårt ligger i et område på Mortensrud som preges av småhusbebyggelse og grøntarealer. Her er det barnevennlig med gangvei til barnehagen til Iris, T-banen og til Stenbråten barneskole som hun skal gå på etterhvert. Flere av naboene våre har barn på alder med Iris, og noen av dem går allerede i samme barnehage.

Vi flyttet inn i den høyre halvdelen av tomannsboligen du ser på bildet over. Det er tre etasjer høyt, hvor tredje etasje består av en takterrasse, soverom og bad. Andre etasje består av en stue, kjøkken og ett lite toalett. I første etasje har vi to soverom, bad og et par boder, samt en utendørs sportsbod.

Dette er et såkalt passivhus. Passivhus er hus som er bygd for et vesentlig lavere energiforbruk enn vanlige hus. Boligen vår får i tillegg vannbåren varme, varmet opp av solfangere på hver enkelt bolig, som så går i rør under gulvet i første og andre etasje. Dette er all varmen vi trenger. I de mørkeste månedene av året trenger varmeanlegget litt hjelp fra strømnettet til å holde temperaturen oppe, men i 9-10 av 12 måneder skal vi være selvforsynt med varme. Du kan lese mer om teknologien på sidene til Obos.

Noen utfordringer har det selvfølgelig vært. Fem fulle A4-ark med feil og mangler ble det etter overtagelsen. Det aller meste ble fikset iløpet av de første to ukene, men det har vært endel frustrasjon rundt justering av varmeanlegget. Dette er jo helt ny teknologi så noen innkjøringsproblemer må vi vel regne med. Etter en måned med prøving og feiling fungerer nå varmeanlegget også som det skal og vi koser oss i ett varmt og deilig hus.

Så blir det spennende å se hvor mye strømregningen synker etterhvert som dagene blir lengre og lysere i 2015.

Jul i eget hus

Jul har vi alltid feiret i mitt barndomshjem på Furuset, men da vi kjøpte oss hus på Mortensrud så bestemte mine foreldre seg for å flytte nærmere oss og solgte huset sitt og flyttet i mars i år inn i en leilighet bare ett steinkast unna vårt nye hus.

Så i år var det duket for nye tradisjoner. For første gang arrangerte vi jul i eget hus og mine foreldre kom til oss på julaften istedet for at vi dro til dem. Mye var det samme, men samtidig annerledes. Ribba ble tilberedt annerledes enn før, jeg kunne ta meg en juleøl til maten (Nissemor fra HaandBryggeriet) og når kvelden tok slutt så trengte vi ikke å pakke alle gavene ut i bilen og dra hjem… for vi var allerede hjemme 🙂

En kommentar om “Hva skjedde i 2014?”

  1. Hei! Leste om hjemmejula deres og det er jo litt rart, men naturlig med forandring. Er takknemlig for alle gangene min bror og jeg fikk feire jula med dere på Furuset. Det var god, «gammeldags» jul på beste måte!! Hils familien! Må si det igjen: Iris er så nydelig!

    Svar

Legg igjen en kommentar