Hvordan gjøre mobilen din rask

Da jeg rett før jul testet Huawei Mate 7 skrøt jeg over hvor fint UI den hadde, etter litt lengre testing fant jeg at den også tidvis var treg som fy…

Da jeg testet Huawei P7 for Mobizmag.no så skrev jeg at den var tidvis svært treg og at det hjalp å bytte til en annen «launcher». Da jeg noen måneder senere testet Huawei Mate 7 skrøt jeg hemningsløst over forbedringene i grensesnittet fra P7.

I ettertid ser jeg at også Mate 7 er tidvis plaget av tregheter og minnelekasjer. Det lar seg lett løse ved å bytte til en annen «launcher», men Huawei har gjort det litt mer vanskelig å bytte enn tidligere.

Selv om jeg her bruker Huawei som eksempel er det også mange andre mobiltelefoner med dårlige eller ytelseskrevende launchere som du kan oppleve stor ytelsesforbedring bare ved å bytte launcher. Dessuten er det gøy å bytte grensesnitt på mobilen din 😉

Her er mine tre favoritt-launchere for tiden, fokuset er enkelhet og best mulig ytelse.

Google Now Launcher

Dette er standard launcheren til Google, den du finner på Nexus telefonene. Er du opptatt av maksimal ytelse og bruker mye Google Nå, så er dette launcheren for deg. Du finner den helt gratis i Google Play.

https://www.youtube.com/watch?v=ma-DGvCajWM

Action Launcher 3

Det finnes en dullion alternative launchere tilgjengelig i Google Play, i varierende kvalitet og funksjonalitet. Jeg liker godt å teste nye når jeg begynner å gå lei av en telefon, det er nesten som å få en helt ny telefon, å leke med en ny launcher.

Likevel er det en jeg alltid går tilbake til, og den har akkurat blitt sluppet i versjon 3, nemlig Action Launcher. Denne er i utgangspunktet gratis, men du kan utvide til en «plus» versjon ved å betale kroner 35. Jeg anbefaler varmt dette. Jeg lar utvikleren selv forklare hvordan Action Launcher fungerer.


Nokia Z Launcher

Dette er min nye favoritt. Den er lynrask og svært minimalistisk. Absolutt ikke for alle, men hvis du bare vil ha en raskest mulig telefon med enkel tilgang til dine mest brukte apps, så er denne helt gull! Jeg bruker den sammen med Lazy Swipe.

Merk at den i skrivende stund ikke er tilgjengelig i norsk Google Play, så du må laste den ned manuelt fra Nokia.

Bytte launcher på Huawei Mate 7

Vanligvis når du installerer en ny launcher, så får du opp ett valg om hvilken du skal bruke neste gang du trykker på Hjem-knappen. Med Huawei Mate 7 så har de fjernet denne funksjonen, så det er litt mer kronglete å bytte launcher.

Her er fremgangsmåten

  1. Gå inn i Innstillinger.
  2. Velg Administrer apper.
  3. Velg Standard app innstillinger.
  4. Velg Starter og velg mellom de launcher’ene du har installert.
  5. Trykk på Hjem-tasten, og du har fått en ny launcher 🙂

Legg igjen en kommentar