Erfaringer med Android Wear

Etter en Twitter-diskusjon så kjøpte jeg denne klokka på impuls. Har den revolusjonert hverdagen min?

I nyttårshelgen svarte jeg på en tweet angående Apple Watch, og svaret mitt spant igang flere diskusjoner med Apple-fanboys der ute. Noe som ikke var min intensjon, men som vel var å forvente.

Etter å ha prøvd å forklart at jeg ikke nødvendigvis mener at Apple Watch kommer til å være dårlig, eller at Android Wear er noe bedre, men at jeg ikke tror smartklokker på noen måte vil revolusjonere hvordan vi bruker teknologi, så fant jeg ut at… faen heller, jeg kjøper meg en klokke og ser hva hypen er. Siden jeg ikke bruker iPhone, og Apple Watch forresten heller ikke er et produkt man kan få kjøpt ennå (skal ifølge ryktene bli tilgjengelig i USA i mars), så ble det Android Wear.

Fra før av så har jeg jo brukt Pebble siden april, så helt ny til smartklokke konseptet jeg er ikke. Det jeg var spent på, var om jeg følte at Android Wear kom til å gi meg noe mer verdi i hverdagen enn Pebble.

du må nok være litt over snittet teknologi-interessert for å velge en Pebble

Tre dager etter at jeg hadde bestilt klokka satt jeg med den i hendene. Det var veldig lett å komme igang, bare å installere Android Wear fra App Store og følge en enkel veiledning. Sånn sett, mye greiere en Pebble, da man der måtte gjøre betydelig flere valg. Det meste på Android Wear bare funker.

Så måtte jeg oppgradere klokka til nyeste versjon av Android Wear (Lollipop), det gjorde man via klokka og var ganske rett frem, men litt vanskelig å finne i menyene.

Watchfaces og Apps

Så, da var vi igang. Jeg lastet ned et par app’er og noen watchfaces. Man får fort dilla på watchfaces, det finnes veldig mange å velge imellom, og mange er skikkelig lekre. Dette er selvfølgelig stort sett bare eyecandy, men gøy for det.

Av app’er så har jeg ikke funnet så mye av nytte. Det som overrasket meg mest, var at det finnes ingen kalender-app innebygget i Android Wear, så jeg måtte faktisk ut og kjøpe en til noen kroner.

Ellers har jeg funnet litt nytte i Google Keep, nyttig å ha handlelista på klokka når man vandrer i butikken. Evernote har også en app hvis man heller bruker det.

Styring av musikk fungerer veldig bra, uansett hvilken musikkspiller, streamingtjeneste eller podcast-klient du bruker. Veldig nyttig når du står på en overfylt T-bane og føler behovet for å hoppe over en sang eller justere opp lydvolumet.

Tilslutt er det en ting som jeg har oppdaget at er overraskende genialt. Nemlig å få navigasjonsmeldinger fra Google Maps på klokka. Når du har lagt opp en kjørerute så får du ved hver sving du skal gjøre en vibrasjon på armen og kort tekst om når og hvor du skal svinge av. Med overraskende så mener jeg at jeg ikke trodde dette skulle være noe enklere enn å se på telefonen, men det er det faktisk, uten at jeg helt klarer å forklare hvorfor.

Bedre enn Pebble?

Det er jo det store spørsmålet for meg, er Android Wear bedre enn Pebble?

All-focus

Som på Pebble, så er det å få varslinger vibrerende på hånden jeg finner mest nyttig. Det meste annet er nice-to-have, eller bare nerdete morro.

På den ene siden føles Pebble mer nerdete fordi det er mer kludrete å konfigurere den, samtidig så føles Android Wear mer nerdete i hverdagen rett og slett fordi du har en svær lysende skjerm på armen i forhold til Pebble sin mer diskret sort/hvit skjerm.

Mens Android Wear klokker stort sett må lades opp hver dag, så holder Pebble lett 3-4 dager. Rent funksjonsmessig så har jeg ikke funnet noen ting som Android Wear gjør som ikke Pebble kan, bortsett fra pulsmåleren som ikke Pebble har.

Så er du helsefreak, så er nok Android Wear ett bedre alternativ, men for de aller fleste tror jeg fortsatt Pebble er det beste smartklokke-alternativet der ute… om du i det hele tatt har behovet for en smartklokke da!?

Jeg liker begge og kommer nok til å veksle på hvilken klokke jeg bruker fremover. Hvis jeg skulle bli tvunget til å velge… ville jeg nok fortsatt gått for Pebble.

Bruker du iPhone og vil ha en smartklokke? Da er alternativene dine idag stort sett Pebble, eller å smøre seg med tålmodighet og vente på Apple Watch.

Legg igjen en kommentar