Livet i Sopra Steria

Noen dager er morsommere på jobb enn andre. Dette bildet er fra årets kickoff som vi hadde i Oslo Spektrum. Bandet er vårt eget husband, Kjells Angels.

Fra nyttår så skiftet vi navn fra Steria til Sopra Steria som en følge av sammenslåingen med det franske selskapet Sopra.

Sopra Steria er et av de 10 største IT-konsulentselskapene i Europa med 35 000 medarbeidere i 15 land. Skandinaviske Sopra Steria har hovedkontor i Postgirobygget her i Oslo. Selskapet er et av de fem største it-konsulentselskapene i Norge, og omsetter for nesten to milliarder i Skandinavia.

Hovedtjenestene til Sopra Steria er forretnings- og IT-rådgiving, systemintegrasjon og drift. Vi gjør egentlig det aller meste innen, og relatert til IT.

I Norge er Sopra Steria kåret til et av landets beste arbeidsplasser syv år på rad gjennom kåringen til Great Place to Work Institute.

…og her jobber altså jeg. Det har jeg gjort nå i tre og ett halvt år. Jeg gjorde en opptelling, iløpet av disse årene har jeg jobbet for 25 forskjellige oppdragsgivere. Det er nok ikke helt normalt for en gjennomsnittlig konsulent hos oss, men jeg har så langt trives med det.

Nå ser det ut som om jeg kommer til å få jobbe litt mer fast hos en kunde, og det er egentlig ganske deilig. Fordelen med å være konsulent er at du får masse variasjon og masse erfaring på relativt kort tid. Sopra Steria er også flinke til å spille på lag med sine konsulenter og la dem utvikle seg slik de selv ønsker. Havner du på ett litt mindre spennende oppdrag (for de finnes), så vet du at det bare er midlertidig og drømmeoppdraget kan lure rundt neste sving.

Jeg har også opplevd sånne oppdrag fra tid til annen, men nå er jeg involvert i ett av de mest spennende IT-prosjektene jeg har sett innenfor skytjenester og mobilitet.

Faglig påfyll og mye morro

Sopra Steria er også veldig flinke til å fore sine konsulenter med så mye faglig og sosialt påfyll de kan ønske seg. Nesten hver eneste ettermiddag er det en eller annen fagkveld på gang i Postgirobygget, og vi kan gå på akkurat de fagkveldene vi ønsker, helt uavhengig av hva du jobber med til daglig.

Selv er jeg fagansvalig, eller «Communicy Leader» som vi kaller det for nå for tiden, for faggruppen «Workspace and Mobility».

Det mangler ikke på sosiale aktiviteter heller, vi har fotballgruppe, klatregruppe, ølbryggegruppe, osv osv… omtrent en gang i måneden arrangeres det også lønningspils. På høsten har hver avdeling sin kickoff, og i januar har vi skandinavisk kickoff. I år var denne i Oslo Spektrum der det desiderte høydepunktet var vårt eget husband, Kjells Angels.

Vil du lære mer om livet i Sopra Steria vil jeg varmt anbefale bloggen til våre graduates.

https://www.youtube.com/watch?v=kuyB21XjCNo

Legg igjen en kommentar