Når kommer Nokia 3.0?

Nokia har solgt mobildivisjonen sin til Microsoft og Microsoft brukte kort tid på å drepe navnet. Når vil Nokia stå opp fra asken som ett nytt mobilmerke? Ganske snart tror jeg.

Nokia versjon 1.0 var telefon-æraen frem til tastetelefonenes død, Nokia versjon 2.0 startet da Steve Elop skrev sitt famøse brennende-plattform notat og sluttet da han solgte mobildivisjonen til sin tidligere arbeidsgiver.

Jeg har prøvd meg på å spå fremtiden flere ganger før, mye av det jeg har spådd har vist seg å være feil, men hver gang jeg har spådd noe om Nokia har jeg merkelig nok hatt rett.

Jeg spådde satsningen på Windows Phone, og jeg spådde salget til Microsoft. I 2015 tror jeg de vil jobbe på spreng for å kunne lansere en imponerende serie med nye telefoner så fort karantene-perioden i kontrakten med Microsoft går ut 31.12.2015.

Jeg velger å kalle det Nokia 3.0.

Kinesisk maskinvare, finsk programvare

Det er ikke bare å knipse med fingrene for finnene å starte opp produksjon av mobiltelefoner igjen, med på salget til Microsoft forsvant nøkkelpersoner, fabrikker og patenter. Det de sitter igjen med, er i praksis en liten programvare-divisjon som utvikler applikasjoner som Nokia HERE suiten og Nokia Z Launcher for Android.

HERE for Android er fortsatt bare i beta, men likevel allerede bedre enn Google Maps til navigasjon, og Z Launcher er ganske minimal og funksjonsfattig foreløpig, men gjennomført, nytenkende og lekker.

Løsningen er åpenbar. Ett samarbeid med kinesiske produsenter. Kinesiske produsenter som ZTE, Huawei, Xiaomi og Oppo har blitt svært så gode til å lage telefoner, men henger gjerne litt etter på programvaren og grensesnittet. Kineserne har heller ikke helt funnet formelen for å nå frem til de kresne europeiske kundene.

Jeg tror finnene vil bruke 2015 til å flytte løsningene sine over til Android, perfeksjonere grensesnittet sitt og jakte på den perfekte kinesiske partneren.

Se opp for Nokia versjon 3.0, det kan fort bli farlig for produsenter som Samsung, LG, Sony og ikke minst Microsoft.

En kommentar om “Når kommer Nokia 3.0?”

Legg igjen en kommentar