Hva har du i lommene? – 2015

OK, ikke bare i lommene, men her er den teknologien jeg har på kroppen for tiden.

Hva er «wearable tech»? Hvor «tech» må teknologi være for å være «wearable»? Disse tre tingene fungerer sammen og du ser meg sjelden uten dem.

De kommuniserer med hverandre, og jeg har dem med meg uten sekk eller veske. Da er det» wearable tech» i mine øyne.

AKG Y50 hodetelefoner

AKG_Y50
Lyd i ørene må man ha, og de som kjenner meg godt vet at jeg de senere årene har utviklet en lettere fetisj for hodetelefoner… Til jul var jeg så heldig å få de nyeste hodetelefonene til AKG fra min høyt elskede hustru. Jeg er spesielt glad i lydbildet til AKG, jeg har faktisk tre forskjellige AKG hodetelefoner for tiden, Y50, K490nc og K551.

De enorme AKG K551 har ett lydbilde jeg simpelt hen bare elsker! De er altfor store til å gå rundt med ute dog, så det blir mest sofabruk.

Når jeg er ute og reiser langt så er AKG K490nc med. Disse er de mest ekslusive i designet og med aktiv støydemping. Til daglig bruk er de litt for tunge og jeg er litt for redd for å få riper da alle deler er bekledd med fløyelsmykt skinn.

Til daglig går jeg derfor rundt med årets julegave, AKG Y50. Disse fargesprakende og lette hodetelefonene levner liten tvil om hvem som har produsert dem. De sitter perfekt på hodet og lydbildet er mye nærmere kvaliteten på de to tidligere nevnt enn man skulle trodd når du ser prislappen.

Pebble Steel smartklokke

Pebble_Steel
Jeg har fortsatt problemer med å se den store nytteverdien ved en smartklokke, men jeg liker Pebble Steel godt. Jeg liker spesielt å kunne få varslinger vibrerende på klokka når telefonen er på lydløs, og å kunne se kalenderen min direkte på klokka. Også synes jeg klokka har en litt nerdete sjarm.

Jeg har også en LG G Watch R klokke basert på Android Wear, men jeg må nok innrømme at jeg liker Pebble Steel bedre, den litt sære enkle skjermen, og ganske nerdete utvalget av watchfaces tiltrekker meg mer enn sprakende fargskjerm, pulsmåler og allskens unødig teknologi du finner i andre smartklokker.

Huawei Ascend Mate 7 smartmobil

Huawei_Ascend_Mate7
Rosinen i pølsa. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen, 2015 blir kinesernes år. Nå har de brukt noen år på å studere mobilbransjen, sakte men sikkert fått seg erfaring med billigmodeller og dårlig skjulte iPhone kopier, i år kommer de for fullt med eget design, god hardware og rekordlave priser.

I min lomme ligger det beste kineserne har kommet opp med hittil, Huawei Ascend Mate 7. Jeg har måttet gjøre noen tilpasninger og bruker Nokia Z Launcher istedet for Huawei sitt eget grensesnitt, men ellers er det en fantastisk telefon.

Legg igjen en kommentar