Sånn bruker jeg Twitter

Bilde: www.twitterevolutions.com

Av de sosiale mediene som er vanlige idag, så er nok Twitter min favorittkanal og den jeg bruker mest.

Hva er egentlig Twitter? Nettleksikonet Wikipedia beskriver det slik:

Twitter er et amerikansk gratis nettsamfunn og en mikrobloggingtjeneste som lar brukerne sende og lese andre brukeres oppdateringer (på engelsk kalt tweets), som er tekstbaserte meldinger bestående av inntil 140 tegn.

Grunnen til at begrensningen er satt til 140 tegn var fordi at da Twitter ble startet i 2008 så var ikke mobile apper så vanlige ennå, og Twitter så nytten av å kunne poste meldinger fra telefonen. Derfor etablerte de en SMS tjeneste, og for å få med brukernavn og melding på en SMS måtte man begrense seg til 140 tegn.

Selv om de aller fleste idag bruker apper, så har Twitter aldri gjort noe med denne begrensningen. Dette er på en måte både ulempen og fascinasjonen med Twitter på en gang.

Lister

I skrivende stund følger jeg litt over 1500 kontoer på Twitter. Det blir mange tvitringer hvert eneste minutt det… hvor mye av dette får jeg med meg? Svært lite, jeg vil tippe at over 90% av alle tvitringer fra de jeg følger suser forbi uten at jeg ser dem.

Så hvordan får jeg med meg tvitringer da? Hovedsakelig via en liste jeg har. Man kan lage lister over folk, egentlig en form for gruppering av kontoer du følger. Jeg har i skrivende stund to lister jeg følger ganske nøye:

  • Sopra Steria – Denne listen inneholder mine kollegaer (og noen ekskollegaer) fra Sopra Steria.
  • IRL – Her legger jeg folk jeg følger etterhvert som jeg har møtt dem ansikt til ansikt (IRL = In Real Life).

Jeg hadde flere lister før, men jeg fant at jeg stort sett bare brukte disse to, så jeg har slettet alle andre lister.

#hashtags

Er det spesielle arrangementer som jeg ønsker å følge med på, så følger jeg med på hashtaggene de setter opp. Alle arrangementer bør etterstrebe å ha en egen hashtag, det er utrolig praktisk!

Tweetdeck

På PC’en, Chromebook’en og iMac’en min så bruker jeg TweetDeck. Hvordan folk klarer å bruke den vanlige websiden til Twitter uten å bli frustrert skjønner ikke jeg… Med TweetDeck har jeg alltid listene mine i faner og de hashtags som er interessante.

TweetDeck startet som ett lite startup-selskap som ble kjøpt av Twitter.

På nettbrettet

Nettbrett har jeg mer eller mindre sluttet helt å bruke etter at jeg kjøpte meg en Chromebook… har aldri helt funnet den optimale klienten der heller, så her har jeg ikke noen grusomt gode tips.

På mobilen

Twitter_Robird_250pxSelv om TweetDeck står oppe i browseren hele dagen på jobben, er det nok på mobiltelefonen jeg er mest aktiv, når jeg er på vei mellom steder, sitter og venter ett sted, eller i sofaen hjemme.

Jeg har aldri likt den offisielle Twitter-klienten. Den er lite optimal til å lese lister og følge hashtags med, den støtter ikke så mange bildekilder, og jeg liker ikke måten de hånterer trådete tvitringer på, det blir kaos.

Da jeg brukte iOS sverget jeg til Tweetbot, mens når jeg innimellom prøver Windows Phone så sverger jeg til MeTweets.

For Android derimot, så har jeg vimset veldig mellom klienter. Det finnes en jungel av forskjellige klienter og jeg har prøvd de fleste tror jeg. For tiden er jeg litt forelsket i Robird.

Mine følgere

Så hvem er mine følgere?

Ifølge Twitter analytics så er min typiske følger en teknologi-interessert mann fra Oslo, akkurat som meg altså…
Twitter_analytics_followers

Oppsummering

Så for å oppsummere… jeg bruker Twitter aller mest via mobilen, selv om jeg har TweetDeck oppe stort sett hele dagen. Jeg leser nesten alt folk på min IRL liste skriver, også er det mer tilfeldig hva jeg leser av andre jeg følger. På mobilen bruker jeg for tiden appen Robird.

Når jeg er aktiv på Twitter er relativt tilfeldig, stort sett når jeg har ledig tid fordi jeg sitter på en T-bane eller det ikke er noe spennende på TV’en om kvelden.

Jeg tvitrer aller mest om teknologi, og det er også det mine følgere er interessert i, de fleste av dem er menn fra Oslo.

Legg igjen en kommentar