Spill lokale filmer på Chromecast

Så du har filmer lagret på din PC eller Mac som du ønsker å spille av på din Chromecast? Ikke noe problem!

Denne geniale lille Chromecast-dingsen fra Google har vært tilgjengelig i Norge en stund nå, og det merker jeg i form av at min gamle bloggpost om Chromecast plutselig er blitt veldig populær. Faktisk tidvis mer populær enn min bloggpost om å se amerikansk innhold på Netflix.

Så derfor tenkte jeg å følge det opp med å fortelle om hvordan du veldig enkelt kan spille av dine lokale filmer på Chromecast. Dette tipset fungerer på Mac, Windows og Chrome OS så lenge du bruker Chrome nettleser.

Du installerer enkelt utvidelsen Videostream for Google Chrome.

Når du starter opp den, så blar du frem til filmen du vil se, også får du opp denne dialogen:

Videostream_chromecast_2

Har du flere Chromecast i huset, så velger du bare riktig i menyen på Chrome, og vips så er du igang. Dette har fungert alle videoformater jeg har testet på (.mp4, .m4v, .mov, .wmv).

Videostream er gratis, men har en Premium-funksjon. Denne kjøper du hvis du har teksting i en tekst-fil som du ønsker å bruke, eller hvis du ønsker å bruke en app på mobilen din som fjernkontroll. Ellers duger gratisversjonen helt utmerket.

Mye innhold på Chromecast

Så nå begynner det å bli ganske mye du kan bruke din Chromecast til, her er hva jeg bruker den til nå:

  • Netflix
  • NRK Nett-TV
  • TV2 Sumo
  • YouTube
  • Deezer
  • Videostream

Men hvor blir det av Chromecast-støtte for HBO Nordic? Utrolig irriterende at det ikke fungerer når amerikanerne får brukt HBO Go på Chromecast…

Legg igjen en kommentar