Tumblr blir stadig mer #blogg

Blogg-plattformen Tumblr har blitt kraftig oppgradert etter nyttår, her er noen av nyhetene.

Tumblr er både ett sosialt medie og en bloggplattform, og etter at Yahoo kjøpte dem opp så har de virkelig fått fart på utviklingen av plattformen. Mange definerer Tumblr som «mikroblogging», og ja de fleste brukerne har nok stort sett ganske korte blogginnlegg (meg selv inkludert), men det er ingenting i veien for å bruke plattformen til lengre blogginnlegg heller.

Bloggen til Ann Helen Braathen er ett godt eksempel på en enkel, men god tradisjonell blogg på Tumblr der teksten er i fokus.

Her er noen veldig kjekke nyheter for produksjon og deling av innhold på og fra Tumblr.

Lettere å legge til multimedia

tumblr_edit_multimedia
Før var det litt kronglete å få inn bilder og video inne i selve bloggposten, det er det ikke lenger. Bare trykk på plusstegnet i margen der du er og du kan for eksempel laste opp bilder eller linke til videoer.

Bedre redigeringsmuligheter

tumblr_edit_formating
Nå er det lettere å formatere teksten din, bare merk teksten du ønsker å formatere eller legge til linker på og formateringsvalgene popper automatisk opp.

Innbygging av poster

tumblr_embed
Nå kan du også innebygge (embed) innhold fra Tumblr på andre nettsider som for eksempel WordPress, på samme måte som for eksempel med Twitter, Instagram og Facebook.

Temaer

Det er nå flere temaer å velge imellom enn noensinne for Tumblr. Endel er gratis, mange får du kjøpt for en neve dollar. Funksjonalitet og tilpasningsmuligheter varierer veldig her også, så sjekk ut temaene på forhånd før du bestemmer deg.

Så hva venter du på? Ta del i en av de mest voksende plattformene! http://tumblr.com/

…og ikke minst, besøk gjerne min Tumblr-blogg.

Legg igjen en kommentar