Hvordan lage en FAQ?

På Webforum konferansen i år sa Nina Furu at «FAQ’er ruler!». Dette er min favoritt FAQ plugin for WordPress.

Jeg har prøvd flere FAQ utvidelser for WordPress og har endt opp med å betale litt over 300 kroner for Easy FAQs Pro fra Gold Plugins.

Så hvordan bedre skrive en bloggpost om FAQs enn å lage en FAQ om FAQ?

Hva får du gratis?

Jeg vil anbefale å starte med å laste ned gratisversjonen fra WordPress repository. For det første kan du teste ut om du synes administrasjonen av FAQ’ene er noe for deg, for det andre får du da 20% rabatt om du vil kjøpe gratisversjon.

Med gratisversjonen får du ikke formatert FAQ’en din noe særlig, du får heller ikke valgt en kollapsbar FAQ, så skal du ha en skikkelig FAQ vil jeg varmt anbefale å betale for Pro-versjonen.

Hvorfor lage en FAQ?

Det blir mer og mer vanlig å bruke hele spørsmål når man søker på Google. Easy FAQs formaterer alle FAQ’ene med overskrifter slik at de blir indeksert av Google.

Så en FAQ kan potensielt gi deg bedre treff fra søkemotorer. Også er det ett morsomt format for leserne å klikke seg igjennom.

Hva kan man bruke en FAQ til?

Alt mulig! Jeg har istedet for den typiske «om» siden, laget en FAQ om meg selv.

Alle som selger produkter eller tjenester burde ha en FAQ om produktene sine. Tenk på hva folk stiller spørsmål om, og lag en FAQ om det.

Kan jeg tilpasse FAQ’en til mitt design?

Hvis du ønsker at FAQ’en skal fullstendig følge ditt tema, så velger du enkelt at FAQ’en ikke skal «ha noe design», da følger den alle CSS regler som er definert i temaet.

Du kan også definere manuelt font-type, størrelse og farge hvis du ønsker, og du kan legge inn din egen CSS kode om du ønsker å virkelig tilpasse FAQ’en i detalj.

Kan jeg ha FAQ på mobil?

Easy FAQs Pro er responsiv, så så lenge ditt WordPress-tema er responsivt så tilpasser FAQ’en seg enhver flate.

Kan jeg ha forskjellige typer FAQ?

Du kan formatere hver enkelt FAQ forskjellig ved bruk av shortcodes. En FAQ kan være av typen som kollapser, en kan ha en indeks øverst (som denne), og du kan ha forskjellige kombinasjoner.

Hvordan sortere FAQ’en?

Hvis du ikke gjør noen valg, så sorteres FAQ’en etter post-ID, altså rekkefølgen du har lagt inn de enkelte spørsmålene. Du kan ved å formatere din shortcode velge forskjellige rekkefølger på FAQ’en.

Hvordan gruppere FAQ’ene?

Du putter spørsmålene i kategorier. Ved å bruke shortcodes kan du velge at en eller flere kategorier skal vises. Du kan også velge enkelt-spørsmål, hvis du for eksempel ønsker å legge ett enkeltspørsmål inn i ett innlegg.

Er FAQ’en søkbar?

Javisst. Om du søker etter noe som er besvart i en FAQ her på min nettside, så dukker det spørsmålet opp i søkeresultatene, på lik linje som andre blogginnlegg.

Og enda bedre, når du klikker deg inn på ett spørsmål fra søkeresultatet, så vises også lignende spørsmål.

Hvordan kan jeg få FAQ’en til å se ut som denne?

Her er shortcode’en jeg har brukt for akkurat denne bloggposten:

[faqs category='faq-om-faq' quicklinks=1 colcount=2]

Legg igjen en kommentar