Hvordan var #webforum 2015?

I år som ifjor så deltok jeg på Webforum konferansen som offisiell «blogger». Jeg har også tenkt å oppsummere på samme måte som ifjor.

Desverre så ble jeg ganske dårlig iløpet av den første dagen, så ikke bare måtte jeg gi meg før dag 1 var ferdig, men jeg mistet både festmiddagen og dag 2. Heldigvis så var de foredragsholderne jeg hadde mest lyst til å se på dag 1.

Min absolutte favoritt i år, ganske overraskende for meg selv, var Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng fra Soulspring. For det første så stråler prinsessen av positiv energi og fremstår som ett av de mest sympatiske menneskene jeg har møtt, for det andre er hun reflektert og virker oppriktig ærlig. Når de forklarte hva de holder på med, så skjønner man hvor misforstått og feiltolket disse to damene er av norske medier.

For de som er mer interessert i det temaet, anbefaler jeg Anita Krohn Traaseth sin bloggpost om temaet.

Men for å komme tilbake til temaet for Webforum… Soulspring damene gav oss ett dypt innblikk i hvordan ferden for ett firma som i utgangspunktet aldri har hatt ett teknologifokus er når de skal digitalisere tjenestene sine.

De har gått fra å motvillig ha en statisk webside «bare fordi de måtte», til å gjøre suksess med webbaserte videokurs, digital kommunikasjon med kundene og ha en aktiv Facebook-side der prinsessen og Nordeng publiserer og svarer selv.

På ferden gjorde de også en selvrealisasjon om eget språk. De måtte sette seg inn i en teknologiverden full av fagutrykk som de ikke forstod. Det gjorde at de begynte å se på sitt eget fagspråk og oppdaget at ord og uttrykk som var en naturlig del av den daglige samtalen for dem, også nok var totalt fremmede for andre.

Imponerende!

Her er høydepunktene fra dag 1, oppsummert i form av mine tvitringer.

Legg igjen en kommentar