Skap din egen mobil

Lyst til å endre utseende og funksjonalitet på din mobil? Slik har jeg totalt endret min.

Det fine med Android er at det er så åpent, du kan endre på omtrent hva du vil. Liker du ikke hvordan SMS fungerer for eksempel? Bytt app!

Her er hvordan jeg har tilpasset min mobil til å fungere akkurat sånn jeg liker det.

Byttet til Nokia Z Launcher

Jeg liker ingen av OEM-leverandørene sine skall. Punktum! Sony er vel de eneste som jeg synes har ett bedre skall enn Google Nå, som er det som følger med Nexus-telefonene. Jeg har skrevet en egen bloggpost om dette, og jeg sverger fortsatt til Nokia Z Launcher.

Nokia Z Launcher støtter som mange andre tredje-part skall ikon-pakker. Så jeg har lagt inn Belle UI Icon Pack for å få en mer helheltlig stil for ikonene til app’ene mine.

Byttet til Swiftkey tastatur

Tastaturene til OEM leverandørene har blitt kraftig forbedret med årene, men ingen slår i mine øyne Swiftkey.

Ikke bare får du et tastatur som gjør deg mer effektiv og presis, men med Swiftkey så finnes det også haugevis med temaer som kjør at du kan få det til å se ut omtrent akkurat om du vil.

Byttet til Today Calendar

Den standard kalender-appen som følger med mobilen har jeg deaktivert. Hvordan deaktivere system-apper spør du kanskje… Google har forklart det enkelt.

Det finnes mange kalender-erstatninger i Google Play. Før brukte jeg alltid Google Calendar, men jeg synes de har ødelagt den fullstendig i siste versjon, så nå sverger jeg til Today Calendar. Den mest optimale funksjonsmessig synes jeg er den Microsoft nylig kjøpte opp, Sunrise, men jeg har opplevd den som ekstremt ressurskrevende så den måtte jeg avinstallere.

Byttet til HERE Maps

OK, denne er kanskje litt på kanten i forhold til kategorien, jeg har jo ikke byttet ut Google Maps, bare preferer en annen kartløsning, spesielt når jeg kjører bil. HERE fra Nokia synes jeg er mye bedre til navigasjon. Den er ikke like god på kartsøk, men til navigasjon, spesielt i utlandet siden du kan laste ned hele land offline, så knuser den Google Maps.

Bakgrunner og ringetoner

Zedge er et nettsamfunn der brukere kan dele ringetoner og bakgrunnsbilder for alle mulige mobiltelefoner, inkludert Android. Det beste av alt er at dette er ett norsk konsept.

Jeg har sverget til Zedge i mange år, her finner du ringetoner og bakgrunnsbilder i bøtter og spann uansett hva slags preferanser du har… og det er helt gratis!

Legg igjen en kommentar