En liten notat-juvel

Er du av typen som har testet Evernote, Wunderlist og lignende og funnet dem litt overveldende, litt for mye funksjonalitet å drukne i? Da bør du sjekke ut Google Keep.

Hvis ikke jeg noterer ned småting jeg må huske eller gjøre, så er de glemt iløpet av null tid. En konsekvens av en travel hverdag med mange baller i luften antar jeg.

Derfor har jeg prøvd ganske mange forskjellige notat og listeløsninger, Evernote, Remember the Milk, Wunderlist og OneNote for å nevne noen.

Keep på mobilen.
Keep på mobilen.
Fellesnevneren for de fleste har for meg vært at jeg har syntes at det blir litt for mye valg som må tas. Jeg har derfor endt opp med Google sin minimale notatløsning, Keep.

Keep har riktignok fått ganske mye funksjonalitet siste året; deling av notater med venner, påminnelser, kategorisering og arkivering, men Google har likevel klart å holde på det enkle minimalistiske grensesnittet som gjør at du kan bruke Keep like raskt som en analog post-it lapp.

Konseptet er genialt enkelt, du lager en liten gul digital lapp der du skriver noe tekst. Du kan også lime inn ett bilde, eller lage en avkrysningsliste om du vil. Så i etterkant kan du velge farge på notatet, kategorisere, dele og så videre. Keep-lappene synkroniseres mellom mobil, nettleser og nå også klokke…

Det er overraskende praktisk å ha handlelista på klokka for eksempel.

Med Android Wear 5.1.1 så har Google nemlig inkludert en fullverdig Keep-app for klokka. Den har også Ambient-støtte så du ser handlelista mer enn 10 sekunder.

Hva mangler Keep?

Skal Keep konkurrere med Evernote, OneNote og lignende så mangler de masse, men for min personlige bruk så er det få ting Keep mangler.

Det er egentlig bare to ting: en iOS app (kona har kjøpt seg iPhone) og en Pebble-app (min favoritt-smartklokke).

Som de fleste andre Google-produkter så er Keep helt gratis, så det er bare å sette igang.

Legg igjen en kommentar