Hvordan rippe kopibeskyttede DVDer?

Så du ønsker å rippe noen favoritt-DVDer for å ha dem med på ferien i sommer? Kanskje for å sikre freden i baksetet? Her er en enkel veiledning for Windows og Mac.

Personlig dukket dette behovet opp først nå, fordi vi skal på bilferie i Italia i sommer og kan trenge å ta med litt underholdning i baksetet.

Det finnes mange verktøy der ute for å rippe DVD’er, men ikke alle takler DVD’er med kopibeskyttelse på.

I flere år har den franske gratis-applikasjonen Handbrake taklet dette ved å benytte seg av VLC sin dekryptering. VLC har i versjon 2.0 gjort en oppdatering av det ikke lenger fungerer, men ikke fortvil, det er ganske lett å fikse.

Handbrake og VLC

Først trenger du altså å laste ned og installere Handbrake til din Mac eller Windows PC.

Når du har gjort det, hvis du ikke allerede har VLC installert, så laster du ned og installerer VLC også. Har du ikke brukt VLC før, så er det en veldig rask og god videoavspiller som spiller de fleste formater herfra til månen. VLC er forøvrig også veldig bra til Android. VLC finnes selvfølgelig også til iOS.

Mac

Siden VLC altså i versjon 2.0 har laget en ny versjon av dekrypteringsbiblioteket sitt, så må du laste ned en annen versjon av libdvdcss bibliotektet.

Fra og med OS X 10.11 så har Apple begynt å hindre tredjepartsapplikasjoner å skrive til mappen /lib/usr, hvilket hindrer manuell installasjon av libdvdcss.pkg. I tillegg, om du hadde installert libdvdcss.pkg og oppgraderer til OS X 10.11 så flyttes denne installasjonen over i en karantenemappe.

Den enkleste måten å få inn biblioteket som jeg har funnet, er å installere Homebrew, for så å kjøre kommandoen brew install libdvdcss fra Terminalvindu:
Terminalvindu på Mac
Det var det! Nå kan du starte opp Handbrake og rippe i vei.

Windows

For Windows er det litt annerledes. Du må laste ned riktig DLL fil, enten 32 bits eller 64 bits.

Når du har lastet ned riktig versjon, avhengig av hva du har installert av Handbrake, så kopierer du libdvdcss-2.dll filen til den mappen der du installerte Handbrake, typisk C:\Programfiler\Handbrake\ eller C:\Program Files\Handbrake\.

Det var det! Nå kan du starte opp Handbrake og rippe i vei.

Formater på rippet fil

Handbrake er full av valgmuligheter, jeg pleier å kjøre på standard-valg på alt, bortsett fra å velge det språket (Audio) og undertekstene (Subtitles) jeg vil ha.

Kopiere filmen over til mobilen/nettbrettet

Når du så har rippet noen DVD’er så har du antagelig noen gigabyte med film. Hvordan skal du så kopiere det over på den mobile dingsen du skal ha med deg i ferien?

Bruker du en iOS-dings, så er vel det enkleste å dra filmene over i iTunes og synkronisere derfra vil jeg anta. Bruker du Android, så synes jeg det greieste er å bruke vanlig filoverføring via USB. Har du Windows dukker enheten din opp som ett lagringsmedium, bruker du Mac må du installere Android File Transfer.

Hvorfor laget jeg denne guiden?

Kan ikke alle dette nå? Finnes det ikke allerede en haug med guider?

Jo, det gjør det. Men de fleste er ikke oppdatert med at VLC 2.0 ødelegger for Handbrake. De som har en guide for hvordan fikse problemet er ofte feil, har enten feil linker eller forteller deg at du må døpe om dll-filen.

Også er de fleste guidene på engelsk, eller henviser kun til Mac eller Windows. Så her har du alt i en guide. Jeg har prøvd å skrive den så enkel som mulig, håper det er forståelig for de som hittil ikke har fått rippet sine favoritt-DVDer.

3 kommentarer om “Hvordan rippe kopibeskyttede DVDer?”

Legg igjen en kommentar