Sol, sommer og flytevest

For ganske nøyaktig ett år siden skrev jeg ja til flytevest i båt!. Lite viste jeg hvor idiotisk lov politikerne kom til å lage.

Loven slik den foreligger nå sier følgende:

I fritidsbåt med lengde mindre enn åtte meter skal alle ha på seg egnet flyteutstyr ved utendørs opphold i båten når båten er i fart.

Du kan lese mer om det i Båtmagasinet.

Dette betyr at når jeg ligger og dupper i indre skjærgård i 5 knop i min gamle Rana 17, solen skinner, vannet er varmt og livet er herlig, så må jeg ha på meg flytevest.

Han tullingen som dundrer igjennom sundet i stor hastighet på sin absurd store RIB med noen hundre hester bak og dama hengende over kanten derimot, han kan gjøre det fullstendig fri for flytevester.

Jeg mener fortsatt at påbud desverre må til, men det må gjøres på en måte som folk forstår og kan ha respekt for, ikke dette tullet de har kommet opp med nå.

Mitt forslag

  • Barn opp til 15 år må alltid ha redningsvest på i åpen båt.
  • Barn og voksne over 15 år må ha på flytevest i åpen båt når farten er over 10 knop.

Dette er et alternativ jeg vanskelig kan se at folk kan ha gode argumenter mot, og som burde være rimelig lett å håndheve. Båtsikkerhet har ingenting med lengden på båten å gjøre, men med hvor åpen båten er, værforhold og hvor stor fart man har.

FOTO: David van der Mark (some rights reserved)

Legg igjen en kommentar