Har Game of Thrones tapt seg?

Da er sesong 5 ferdig for denne gang, ihvertfall for oss som abonnerer på HBO Nordic. Jeg synser litt om årets sesong.

Disclaimer: Jeg har ikke lest bøkene.

Få TV-serier har jeg hatt like dilla på som Game of Thrones (GoT). Jeg elsker serier alla GoT, serier satt i tiden da mann slåss med sverd og serier som flørter med det okkulte. For eksempel synes jeg Rome muligens er tidenes beste TV-serie. Jeg elsker ridder-filmer og Ringenes Herre er en stor favoritt, både i bok- og filmform.

Så når GoT kom, så elsket jeg den fra første episode. Sesong 3 står skiller seg foreløpig ut som min favoritt-sesong.

Sesong 5 er jeg derimot litt skuffet over.

Jeg synes driven i produksjonen har tapt seg litt. Muligens fordi det er lite igjen å sjokkere med uten å dra den altfor langt.

Mens tempoet i sesong 4 kanskje var litt voldsomt har de denne gangen dratt det ned litt for mye. Spesielt føler jeg at hele historien med Arya og de ansiktsløse ble dratt ut til det kjedsommelige.

…men så kom episode 8. For en episode!

Jeg ser at endel har klaget over at det ble litt for mye «Walking dead» følelse over episoden, men jeg synes den var av episke dimensjoner.

Nå fikk tydeligvis produsentene hastverk, for episode 9 var ikke veldig mye mindre dramatisk.

GOT_Dance_Of_Dragons

Sesongavslutningen synes jeg derimot var en liten nedtur i forhold til episode 8 og 9. Joda, det var «cliffhangers» i bøtter og spann, men selve episoden i seg selv var kjedelig.

Jeg ser dog hva formålet med episoden var; legge opp til elleville spekulasjoner i alle kanter av Game of Thrones universet.

GoT-walk-of-atonement

Hva hadde jeg håpet på?

Jeg hadde håpet på å få se mer av den mørke og svært kaldblodige prestinnen Melissandre, hun er potensielt den mest spennende karakteren i serien nå. Jeg hadde også håpet av Sansa hadde fått en tøffere og sterkere rolle. Hun har spilt offerrollen lenge nok nå.

Jeg hadde også håpet på litt flere storslåtte slag og mer konspirasjoner for tronen.

Til dere som fortsatt venter på at sesong 5 skal komme på NRK, så håper jeg at jeg ikke har avslørt for mye, og så må jeg poengtere at jeg fortsatt elsker GoT serien. Sesong 5 er absolutt å se hvert minutt av, selv om man kanskje kan spole seg litt igjennom de første 7 episodene.

Neste sesong er så altfor langt unna…

Andre serier

Nå som GoT er ferdig for denne gang har jeg planer om å se andre sesong av Penny Dreadful, også må jeg få sett Black Sails.

I samme sjanger så jeg er litt usikker på om jeg skal gå igang med Vikings. Jeg er litt redd for at det er en for amerikanisert versjon av vikinger hvor jeg bare vil irritere meg over dårlig research i viking-historie.

Legg igjen en kommentar