Høstens to mest spennende klokker

Når det kommer til smartklokker så er vel årets mest hypede klokker Pebble Time og Apple Watch. Begge kommer forhåpentligvis i salg i Norge til høsten. Hva kan vi forvente oss?

Det finnes allerede ett utall omtaler av begge produktene fra andre siden av dammen. En av mine favoritt-nettsteder som forholder seg nøytrale til plattform-leirene og lager fantastisk fine omtale-videoer er The Verge. Derfor har jeg funnet frem to strålende videoer de har laget om disse klokkene.

Apple og Pebble har totalt forskjellige tilnærminger til smartklokke-sjangeren. Pebble satser på en lavoppløst eInk skjerm uten touch, over en ukes batteritid, plattformuavhengig og ett enkelt grensesnitt.

Apple derimot pøser på med sensorer og funksjonalitet, en LCD touch-skjerm med god oppløsning og tusenvis av farger, rundt 1-2 dagers batteritid og en plattformstøtte som begrenser seg til iOS.

Apple Watch

Det er ingen tvil, klokkene til Apple er griselekre. De har ett relativt minimalt og kanskje kjedelig grensesnitt, men byggkvalitet og de små detaljene er jo bare til å ta av seg hatten for. Ett studie i produksjonskvalitet rett og slett.

Desverre må man jo ha iPhone for å kunne bruke Apple Watch, så jeg ser ikke for meg at det blir noen Apple Watch på meg for det første. Ikke at jeg utelukker å skaffe meg iPhone på sikt, men nå som jeg akkurat har bestilt en LG G4 telefon så vil det nok komme en iterasjon eller to av både klokker og telefoner fra Apple før det eventuelt blir ett tema.

Pebble Time

Jeg har etterhvert blitt veldig glad i min Pebble Steel, så da jeg hørte at Pebble skulle lansere nye klokker tenkte jeg at; det må jeg ha! Grensesnittet synes jeg ser spennende ut, jeg liker «Timeline» tankegangen, men jeg synes utseendet er litt trist. Litt for Tamagotchi-preg på en måte.

Likevel holder jeg oppe en mulighet for å gå for en Pebble Time Steel når den kommer en gang, men jeg må nok se den på ordentlig først.

Andre smartklokker

Høsten bringer nok mange andre spennende smartklokker også, Huawei Watch er vel den mest spennende i Android Wear-leiren så langt, det blir spennende å se om LG vil lansere flere klokker med WebOS, også vil helt sikkert Samsung komme med flere Tizen-baserte klokker.

Det kanskje mest spennende med smartklokker til høsten er ikke hvilke klokker som kommer i hyllene, men rett og slett om dette blir noe annet enn nisjeprodukter for teknologi-entusiaster?

Legg igjen en kommentar