Gi farge til fanen din

Da Google lanserte Android 5.0 Lollipop så endret de også måten Chrome for Android håndterer faner. Det gir større muligheter for styling av websiden din.

Fanene i Chrome for Android er med Lollipop flyttet ut av Chrome og til oppgavebehandlingen i Android. Dette gjør blant annet at webapps føles for brukeren mer som native apps. Google har også lagt inn støtte for tematisering av farger på fanen og adresselinjen.

Du kan ganske enkelt legge inn hvilken farge du vil at fanen/adresselinjen skal ha. Dette gjøres i en meta-tag i headeren på denne måten:

<head>
   <meta name="theme-color" content="#e74800">
</head>

Slik blir det seende ut når du legger forskjellige farger på nettsidene:

Hva med WordPress?

Så du bruker WordPress som publiseringsmotor? Da har du mange muligheter for å legge inn denne kodesnutten. Du kan legge det inn direkte i temaet ditt, da bør du bruke ett såkalt child-theme for å slippe å gjøre endringen hver gang temaet ditt oppdateres.

Noen temaer har også støtte for å legge inn kodesnutter i header, så sjekk det først.

Eller du kan gjøre det på en mer rafinert måte og bruke ett innstikk. Det finnes flere typer innstikk som gir deg muligheten til å legge inn kode i header og footer (eksempel), jeg bruker en funksjon i SEO Ultimate. Den samme som jeg forøvrig bruker til Google Analytics instrumentering.

NB: Husk at hvis du bruker en caching-funksjon som for eksempel ZenCache, så må du antagelig nullstille den etter endringen for at den skal synes umiddelbart.

Legg igjen en kommentar