Google Maps med WordPress

Noen ganger kan det være greit med ett kart i bloggposten din. Med WordPress har du mange muligheter, her er en av de aller nyeste.

Det finnes mange innstikk (plugins) som gir deg en integrasjon med Google Maps for WordPress, noen mer funksjonsrike enn andre, de beste er gjerne kommersielle.

Jeg trengte nylig å bruke kart her på min blogg (bloggpost som kommer etter sommeren) og var på jakt etter en lettvekter som ikke kostet meg noe. Jeg prøvde to-tre varianter og endte opp med ett helt nylansert innstikk fra utvikleren Swadesh Ranjan Swain.

Innstikket har ingen GUI, baserer seg helt og holdent på shortcodes. Det gjør det lett og fleksibelt, men ikke grusomt brukervennlig.

Her har jeg laget ett eksempel på hvordan det kan gjøres:

[[google_map address="Stenbråtveien 85, Oslo" zoom="15" desc="Her bor jeg med min flotte familie." marker="1" scrollwheel="false"]]

…da blir det seende slik ut:

[google_map address=»Stenbråtveien 85, Oslo» zoom=»15″ desc=»Her bor jeg med min flotte familie.» marker=»1″ scrollwheel=»false»]

Ikke gjør dette på jobben

Innstikket er i skrivende stund i versjon 1.0, det har kun vært lastet ned ett tyvetalls ganger og har fått to reviews. Jeg ville derfor ikke installert innstikket på en nettside som du trenger at skal være stabil og driftssikker.

Når det er sagt, så har jeg hittil ikke funnet noen feil utover at jeg kunne ønsket meg litt mer luft under kartet hvis du skal ha tekst under kartet. Her har jeg løst det problemet med å legge inn en HTML break mens jeg skriver i tekst-modus.

Automatisering av shortcodes

I en senere bloggpost i WordPress-kategorien skal jeg fortelle hvordan jeg automatiserer bruk av shortcodes på min blogg.

Legg igjen en kommentar