LG G4, min store sommerflørt

Jeg har via Mobizmag testet utallige telefoner de siste fem årene, mellom slagene har jeg hatt noen «daily drivers» som jeg har kjøpt selv. Nå var det på tide med en ny mobil.

Jeg har vel nesten alltid vært litt motstrøms når det gjelder valg av teknologi. Jeg har vært Linux-entusiast. Jeg kjøpte iBook før Apple ble mainstream, jeg hoppet på den første Android-telefonen som kom til landet, og jeg har selv-importert kinesiske Windows Mobile terminaler.

Jeg har i snitt kjøpt meg en telefon i året (OK, en har arbeidsgiver betalt), og her er listen over mobiler jeg har kjøpt meg siden jeg begynte å skrive for Mobizmag.no:

  • HTC Magic
  • Nexus S
  • Nokia Lumia 800
  • Samsung Galaxy Note
  • Nokia Lumia 1520

HTC Magic solgte jeg videre, Nexus S avgikk ved døden, Lumia 800’en leverte jeg tilbake (jobb-telefon), Galaxy Note’en endte på havets bunn, og Lumia 1520 har havnet i skuffen etter en mislykket Windows 10 oppgradering.

Så når jeg nå leverte tilbake den aldrende Nokia Lumia 800 til min arbeidsgiver (Sopra Steria AS), så tenkte jeg å prøve den telefonen som jeg synes ser mest spennende ut for tiden. Hva var kravene mine? Ett godt kamera, skarp skjerm, spesielt utendørs og ett pent design.

Valget falt på LG G4

Jeg hadde jo allerede en LG G Watch R smartklokke og jeg har fått mer og mer sansen for LG de siste årene.

Den mobilen jeg har testet for Mobizmag.no med størst entusiasme var LG Optimus 4X HD. En fantastisk telefon for sin tid, og som vanlig sterkt undervurdert av forbrukerne. Hvorfor den ikke ble en større salgssuksess skjønner ikke jeg.

Uansett, jeg har helt forelsket meg i det brune skinn-dekslet til LG G4, og jeg vil si det er enda finere i virkeligheten enn på bilder. Jeg håper egentlig at det blir litt mørkere i kantene etterhvert som det blir slitt, nå er det nesten litt for perfekt.

Kameraet har jeg ikke fått testet så mye ennå, men den testingen jeg har gjort sier meg at det sannsynligvis er det raskeste og beste kameraet jeg har testet på en mobil. Kanskje med unntak av det herlige, men litt trege kameraet på Nokia Lumia 1520.

Skjermen er bare nydelig. 5,5 tommer med ett absurd antall piksler. Det kanskje ikke så mange vet, er at LG i mange år har vært skjermprodusenten til Apple. Selv om skjermen på LG G4 er like stor som på iPhone 6 Plus, er forøvrig LG G4 merkbart mindre i omkrets.

LG_G4_battery_MicroSDMed 32GB RAM og støtte for opptil 2TB Micro-SD kort er det mer enn nok lagringsplass også. Jeg har kjøpt ett Sandisk Utra 64GB minnekort. Det burde holde en god stund.

Grensesnittet til LG er jeg ikke overvettes begeistret for, men heldigvis har de tonet det ned betydelig siden LG G2 for eksempel. Likevel var det første jeg gjorde etter oppstart å bytte ut LG sin startskjerm med Nokia Z Launcher og å deaktivere endel LG tjenester.

Telefonen var lynrask fra før av, men jeg innbiller meg at jeg sparer ressurser, og ikke minst batteritid ved å deaktivere ting jeg vet jeg ikke kommer til å bruke.

Grensesnitt

OPPDATERT: Jeg har fått spørsmål om grensesnittet til G4, så her er noen skjermbilder. Jeg har som sagt byttet ut launcher og deaktivert endel tjenester. Jeg har også byttet ut SMS-appen med med Google Messenger. Derfor har jeg her valgt ut de skjermdialogene som fortsatt er «LG-designet».

LG SmartWorld #fail

SmartWorld er LG sitt alternativ til Google Play. Her finner du mye rart, blant annet er det eneste stedet du kan gå for å endre temaer på telefonen din, som ikoner, fonter og lignende.

Problemet dukker opp når du ønsker å laste ned noe, om det er så enkelt som (helt gratis) andre farger til knappene. Du blir bedt om å logge inn eller registrere deg, men får bare feilmelding (på norsk) om at tjenesten ikke er tilgjengelig i Norge. Dette er for dårlig LG!

Er jeg fornøyd?

Etter kun 48 timer med telefonen så er det for tidlig å konkludere egentlig, men jeg må vel kunne si at så langt er jeg svært fornøyd. Jeg har ikke funnet noen nevneverdige negative sider ved telefonen så langt. Skjermen er fantastisk, både innendørs og utendørs. Kameraet lever opp til forventningene og jeg elsker skinn-dekslet.

Mange er skeptiske til at LG har flyttet alle de fysiske knappene på baksiden. Jeg liker det faktisk veldig godt, men det krevde en dag eller to med tilvenning.

…og selvfølgelig samspiller G4 perfekt med LG G Watch R. Jeg fikk automagisk noen nye funksjoner på klokka også, som for eksempel fjernstyring av mobilkameraet.

OPPDATERT: En måned senere

05/08-15: Det har nå gått en måned side jeg fikk denne telefonen og hva er konklusjonen nå?

  • 🙂 Kameraet er fantastisk!
  • 🙂 Skjermen er helt rå, spesielt utendørs.
  • 🙂 Skinndekselet har blitt mykere og litt mørkere i kantene.
  • 🙁 Skjermen får lett riper, har måttet kjøpe skjermfilm.
  • 🙁 Batteritiden er ikke imponerende, holder såvidt en dag med min bruk.

Legg igjen en kommentar