Mine favoritt-podcaster

Podcast er ingen ny teknologi, men har nå etter 15 år endelig begynt å fenge hos flere enn oss nerdene. Her er noen anbefalinger fra meg.

Tilbake i 2005 når podcasting begynte å spre seg, så var stort sett iTunes den eneste brukervennlige måten å søke opp og abonnere på podcaster på. Heldigvis har verden kommet ett godt stykke siden den gang og det finnes mange gode løsninger, jeg skal fortelle om min favoritt etter å ha gitt noen anbefalinger til podcast-show å følge med på. Alle sammen har ukentlige episoder.

Gadget podcasts

Jeg hører mest på podcaster som handler om teknologi og gadgets. Desverre er det for tiden ingen norske innenfor temaet, så da blir det amerikanske og britiske jeg lytter til. Her er tre anbefalinger.

Wired’s Gadget Lab

De mest gadget-elskende journalistene fra Wired Magazine diskuterer nye produkter, tjenester og trender. Noen episoder er temabasert, andre tar for seg alt nytt.

CNET UK Podcast

Etter at T3 la ned sin britiske podcast, er CNET UK noe av det beste du finner fra Storbritania. Her diskuteres all form for forbrukerteknologi med ett godt stykke britisk humor.

Mobile Roar

Dette er en rendyrket podcast om mobiltelefoner og mobile tjenester. Journalister og bloggere fra forskjellige nettsteder møtes og diskuterer alt relatert til Android, iOS og annen mobilteknologi.

Norske podcasts

NRK har i mange år vært sterke på podcasts, eller «podkast» som de kaller det. Derfor er to av mine tre anbefalinger fra nettopp NRK.

NRK P3 – Lørdagsrådet

Lørdagsrådet med Siri Kristiansen. Programmet hvor kjente folk blar i sitt livserfaringsarkiv for å hjelpe deg best mulig med det du måtte trenge hjelp til. Lurer du på om du skal gjøre det slutt, er naboen din en tyrann eller er du håpløst forelsket? Siri med gjester skal prøve å gi deg gode råd.

NRK P2 – Ukeslutt

Ukeslutt er nyhetsavdelingens lørdagsmagasin. Her får du nyheter og en oppsummering av nyhetsuka med et skrått blikk. Friske debatter og nærgående reportasjer.

Helgestart med Marte Spurkland

Helgestart er podcasten for alle som elsker livet, lengselen og kjærligheten. Galskapen, klokskapen og festen. VGs Marte Spurkland møter gjester i studio.

Min favoritt Podcastspiller

Pocket Casts for mobilePocket Casts fra Shifty Jelly er en app for å søke opp, abonnere og laste ned podcaster. Du finner de aller fleste show med denne appens søkemotor, men skulle du ha ett show du ikke finner, kan du alltids også legge inn RSS-feeden manuelt.

Grensesnittet er det mest brukervennlige jeg har sett, her kunne også de fleste andre streaming-tjenester tatt en titt og la seg inspirere. Du kan synkronisere abonnementene og fremgangen din mellom forskjellige enheter, og det finnes klienter for både Android, iOS og Windows Phone.

Selv om grensesnittet er veldig enkelt og brukervennlig er det også bøttevis med valg du kan gjøre. Jeg har for eksempel valgt meg ut åtte show som mobiltelefonen min automatisk sjekker hver kveld og laster ned siste 3 episoder av, men kun hvis telefonen min er tilkoblet WiFi.

Selve appen koster kroner 39,- men det er den lett verdt. Det finnes også en webklient, den har også en engangskostnad på kroner 97,-.

Legg igjen en kommentar