Tre minneverdige mobiltelefoner

Nokia E7 kunne vært en av mine tre mest minneverdige telefoner, men det er den desverre ikke…

Nokia E7 var en av de siste smarttelefonene Nokia lagde med Symbian OS, og (ifølge meg) den flotteste telefonen de noen gang lagde. Desverre hadde den ett operativsystem som hadde gått ut på dato, og det er synd, for med ett skikkelig operativsystem kunne denne vært en skikkelig game-changer. Den var perfekt ned til minste detalj, med unntak av programvaren…

De neste tre telefonene her derimot, de var game-changer’e, til tross for sine store ulemper.

Nokia Communicator 9110i

Nokia Communicator 9110
Dette var ikke den første «Communicator» telefonen til Nokia, men den første med en nettleser (derav i’en i navnet). Det var den første i Communicator-serien som gjorde suksess og var min første smak av «smartelefon» i 1999. Man kunne synkronisere epost, surfe med WAP og installere små programmer og spill.

Communicator-serien til Nokia var på mange måter starten på smartelefon-æraen, mange år før begrepet fantes.

Palm Tungsten|W

Palm Tungsten W
Dette var Palm sitt første forsøk på å kombinere sine suksessfulle PDA’er med en mobiltelefon. Dette er nok den mobiltelefonen jeg har vært mest glad i noensinne, og det til tross for at den manglet noe ganske essensielt, mikrofon og høytaler… jepp, man måtte bruke handsfree for å snakke i denne telefonen.

Er det noe jeg synes er trist, så er det at Palm ikke er mer, at Palm sitt fantastiske WebOS sin skjebne skulle bli å være TV og klokke-operativsystem for LG er en av IT-verdens største tragedier.

HTC Magic

HTC Magic

HTC fikk æren av å lage den første Android-baserte mobiltelefonen, en stygg kladd av en telefon. Oppfølgeren, HTC Magic, var alt annet enn stygg. Med Magic viste HTC at ikke bare Apple kunne lage lekre telefoner med berøringsskjermer.

Hva mangler dagens smartelefoner?

Hvis du ser på bildene over, så tipper jeg du skjønner hva jeg synes de savner… fysisk tastatur. Joda, skjermtastaturene er blit veldig mye bedre de siste årene, og nå som skjermene er så store så er det lettere å bruke dem, men jeg savner fortsatt det fysiske tastaturet.

Min drømmemobil er uten tvil en telefon i tilnærmet samme utseende og kvalitet som Nokia E7 med Nokia sitt PureView kamera og Android som operativsystem. Kanskje til neste år?

Eventuelt så ser ikke Blackberry Venice så verst ut om ryktene er riktige:

Legg igjen en kommentar