Gjensyn med Twin Peaks

Mens vi venter på om David Lynch blir enig med produksjonsselskapet om en ny sesong av Twin Peaks så har vi gått løs på de to episke sesongene fra nittitallet. Årene har gjort serien godt.

…og nei, jeg snakker ikke om restaurantkjeden som skamløst bruker samme navn.

Fra Wikipedia:

Serien foregår i byen Twin Peaks i det nordøstlige Washington og ble spilt inn i North Bend og Snoqualmie. Historien er lagt til 1989. De viktigste episodene ble skrevet og/eller regissert av Lynch og Frost, men en rekke episoder var også laget av andre. Serien består av 30 episoder, piloten inkludert. I tillegg foregår også spillefilmen Twin Peaks – Fire Walk With Me (1992) i det samme universet.

Da serien ble sendt på NRK på begynnelsen av nittitallet satt jeg klistret foran TV’en hver uke sammen med min eldre kusine som da bodde hos oss. Jeg var litt for ung til å skjønne plottet og alt for ung til å fange opp all den geniale humoren (som for eksempel de latterlige donut-seansene). Så å se serien om igjen nå, over 20 år senere er bare helt fantastisk!

Twin Peaks har av mange blitt definert som «serien som forandret TV». Før Twin Peaks var TV-serier som regel noe billige greier med dårlig produksjon, svakt plott og annenrangs skuespillere.

TV-serier har siden bare eskalert i kvalitet, prestisje og kostnad. Siste sesong av True Detective hadde for eksempel flere referanser til Twin Peaks som en hyllest til serien som endret TV.

Begge de to originale sesongene til Twin Peaks er tilgjengelig både via Netflix og HBO Nordic, bare å kose seg.

Legg igjen en kommentar