Hjelp meg å hjelpe barna i Syria!

I fjellene nord i Libanon lever tusenvis av syriske flyktningbarn med alvorlige krigsskader, uten tilgang til lege. Dette vil vi i Lions gjøre noe med.

Lions i Norge og Libanon har nå gjennomført fire hjelpeaksjoner for de syriske flykningene i Libanon. Høsten 2014 arrangerte norske Lionsklubber en innsamling av varme barneklær.

Jeg har startet og er president i Norges eneste internettbaserte Lionsklubb, kalt “Cyberklubben”. Ifjor samlet jeg inn og fylte opp bilen min til randen med klær vi sendte videre sammen med totalt 14 fulle lastebiler med norsk vintertøy av beste kvalitet fra Lionsklubber over hele landet. Ildsjelen Einar Lyngar som startet det hele fulgte selv med lastebilene da de rullet inn i flyktningleirene i Bequaadalen tidlig i januar.

Titusener av flykninger var da hardt rammet av vinterstormen Zina. Overalt så man barn gå barbent i snøen. Fire av lastebilene klarte å nå frem til flykningeleiren i Arsal som IS prøver å ta kontroll over og som bombes av syriske krigsfly. Dette er en leir som ingen andre hjelpeorganisasjoner tør reise til.

De tidligere aksjonene har vært ledet av Einar Lyngar fra Lions Club Ringsaker. Einar er selvfølgelig med denne gang også og har i disse dager kommet hjem fra Libanon. Aksjonene har vært gjennomført sammen med Lions i Libanon. I leirene så han at flykningene ikke bare led på grunn av kulden, mange var også hardt skadet. Mange barn har alvorlige skuddskader, avrevne armer og ben og skadet syn, uten tilgang til lege.

Einar kartlegger nå behovet for medisinsk hjelp sammen med samarbeidspartnere i Libanon. Bli med og støtt Lions arbeide, vi kan støtte barna på måter ingen andre organisasjoner klarer.

Jeg har startet en innsamlingsaksjon og kan personlig garantere at hver eneste krone vil komme de syriske flyktningebarna til nytte, ja faktisk vil hver eneste krone redde liv!

Så kom igjen venner og kjente, hjelp meg med å hjelpe!

Her kan du gi penger.

Her drister jeg meg til noen flere Instagram-bilder fra Einar, de gjør vondt å se på, så finn fram kredittkortet og hjelp oss med å hjelpe.

Ahmad (13) er nesten blind og har splinter i hele kroppen etter en bombe som landet like ved ham i landsbyen al Movazhamik utenfor Damascus. Han og lillebroren ble gravd frem i siste liten, men han trenger snarest legebehandling. Lillebroren døde i sommer fordi han ble stadig svakere. Nå sitter pappa Moussa og stryker hårene på Ahmad mens tårene triller, og er redd han også dør, hvis han ikke får hjelp. Dette er ett av mange barn jeg møtte i leirene som ligger helt inn i grensebeltet til Syria i dag. Her de fattigste, mest sårbare og skadde sitter apatiske i teltene sine. Mange på sultegrensen, nesten uten mat og med noen plastposer med alle eiendelene sine. Lions i hele Norden sammen med Lions i Libanon går nå sammen om å hjelpe disse. Det er nok barn og familier som er uskyldige ofre etter den meningsløse konflikten. Tenk om vi klarer å samle sammen nok ressurser til å hjelpe alle barna som lider og sårt trenger å komme tilbake til livet i de mange leirene i Beqaa-dalen?#lions#lionsinternational#lebanon#flyktninger#syria#chtoura#masnaa

Et bilde publisert av Einar Lyngar (@tendai17)

Her kan du gi penger.

Her kan du gi penger.

Hvis du lurer på hvor trygg denne innsamlingen er, så kan jeg fortelle at Lions Norge sin innsamlingsløsning er basert på den annerkjente Aidbuilder, som også benyttes av Røde Kors.

Dette sikrer at pengene kommer frem til minst mulig kostnad og på sikrest mulig måte. Som giver kan du legge igjen dine personopplysninger så du får fratrekk på skatten, om du ønsker.

Så hvis du har lest så langt uten å trykke på linkene, er det på tide at du også donerer noen kroner 😉

Legg igjen en kommentar