Hva er greia med 140 tegn?

Ifølge ryktene vurderer Twitter å la brukerne bruke mer enn 140 tegn i en tvitring. Hvorfor denne begrensningen og hva synes jeg om å endre den?

Sitter du ofte og skriver en tvitring for å finne ut at du kunne trengt 10-20 tegn til? Det er ikke så rart i det hele tatt, men først, hvorfor begrensningen på 140 tegn? Jo, det er fordi da Twitter startet i 2006 så de for seg at mobilen ville bli mye brukt. Dette var før mobile app’er ble vanlig, så SMS var et naturlig grensesnitt for Twitter.

En SMS er maksimalt 160 tegn, så Twitter satt av maks 20 tegn til brukernavnet, også stod man igjen med 140 tegn, og det har hengt med i snart 10 år.

Hvorfor er en SMS 160 tegn?

SMS meldingDe fleste idag tenker ikke over at en SMS kun er 160 tegn fordi våre smarte mobiltelefoner kan sette sammen flere SMS til en melding uten at vi merker det, men for ikke alt for mange år siden var altså 160 tegn en begrensning man forholdt seg til.

Hvorfor er så en SMS på 160 tegn? Jo, det er fordi den tyske forskeren Friedhelm Hillebrand i 1985 via ett skrivemaskineksperiment fant ut at de fleste korte meldinger var på rundt 160 tegn.

Dermed ble det en internasjonal standard maksimal lengde for SMS.

Så når du sitter på Twitter og savner 10-20 tegn til for å uttrykke deg, så er det altså helt naturlig, vi uttrykker oss normalt sett med rundt 160 tegn.

Fjerne grensen på 140 tegn?

Så ifølge ryktene vurderer altså Twitter nå etter nesten 10 år å gjøre noe med denne begrensningen. Synes jeg det er en god ide? Ja, det synes jeg, men jeg håper Twitter gjør det på en riktig måte.

Jeg kunne godt tenkt meg en moderat økning av antall tegn, til for eksempel 200 tegn. Da vil man lettere få inn budskapet sitt og samtidig ta med noen #hashtags og @mentions uten å måtte ty til forkortelser og gramatiske feil for å få frem budskapet sitt.

Eventuelt kunne Twitter gjort det slik at #hashtags, @mentions og linker ikke teller med i begrensningen, men det ville lett åpnet for latterlig misbruk av #hashtags, så det tror jeg ikke veien er å gå.

En ide jeg ser flere har, er at Twitter kunne gjøre som med bilder og retvitringer, at man kan legge ved ekstra tekst til en tvitring. Jeg synes det høres ut som en dårlig ide, da vil vi fort ende opp med at selve tvitringen bare blir en ingress, også må man lese en masse tekst for å kunne ha en dialog. Da forsvinner fort konseptet med korte meldinger helt.

Ergo, konklusjonen min må bli at jeg ikke synes Twitter skal fjerne begrensningen eller finne på en kreativ måte for brukere å legge inn mye mer tekst, men jeg synes at de godt kan øke antall tegn noe, til for eksempel 200 tegn.

Legg igjen en kommentar